≫ 

Vučić: Uskoro s Mustafom i Tačijem

On je rekao da će obe strane morati mnogo da rade, da neće biti lako i jednostavno, ali i istakao da ne želi da govori ništa ružno i loše za bilo koga

  • 38

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da će se uskoro sastati sa kosovskim premijerom i predsednikom Isom Mustafom i Hašimom Tačijem i istakao da obe strane moraju da rade zajedno u interesu i Srba i Albanaca.

Vučić: Neću da skupljam poene žestokim odgovorom komšijama

Vučić je na konferenciji za novinare u Briselu, upitan da li je u razgovorima sa visokim američkim i evropskim zvaničnicima došao do saznanja da će zapad dati podstrek vlastima u Prištini da urade svoj deo zadatka po pitanju Briselskog sporazuma i formiranja ZSO, rekao da ni Beograd nije uradio sve što se očekuje, te da će nastaviti razgovore sa Prištinom, što je veoma važno za Srbiju.

On je rekao da će obe strane morati mnogo da rade, da neće biti lako i jednostavno, ali i istakao da ne želi da govori ništa ružno i loše za bilo koga.

Vučić zahvalan SAD, veruje u nastavak dobre saradnje

- Ne želim da stičem političke poene na domaćem terenu tako što ću da opsujem nekoga. Zainteresovan sam samo za rezultate, a to su mir i stabilnost i za Srbe i za Albance, da gledamo šta možemo da uradimo zajedno u budućnosti - rekao je Vučić.

On je dodao i da će biti organizovana poslovna konferencija u Nišu sa Albanijom, navodeći da Srbija želi da sarađuje sa tom zemljom i da "naši putevi za Albance budu prohodni".

Pogledajte vesti koje su obeležile dan:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slabost

    18. jul 2016 | 21:28

    Razgovori Prištine i Beograda neće biti laki ali moraju se nastavi za dobrobit celog srpskog naroda i same Srbije.

  • ljuba

    18. jul 2016 | 21:25

    Srbija je za dobru sardnju sa Albanijom.

  • kosmajac

    18. jul 2016 | 21:43

    Sa njima pregovarati samo o tome da se Kosmet vrati u ustavno-pravni okvir Srbije i ni o čemu drugom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA