Vučić: Ako pobedi kandidat opozicije, možda se povučem

Na pitanje da li je realno da sledeće godine ponovo budu opšti izbori, Vučić je rekao da to, kako sada stvari stoje, uopšte nije realno

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da možda više neće biti premijer ukoliko opozicioni kandidat pobedi na predsedničkim izborima.

 

VUČIĆ SE SASTAO SA HANOM: Evropski komesar je rekao ovu rečenicu zbog koje je Srbija veoma ponosna (FOTO)

 

Vučić je naglasio i da je već deset puta rekao da nije zainteresovan da bude kandidat za šefa države.

 

- Možda više i ne budem premijer ako opozicija dobije predsedničke izbore. Nema nikakve sumnje da je moguće da se sklonim u slučaju da kandidat SNS ne pobedi, a moguće je i da neka druga naprednjačka većina nastavi da radi - rekao je Vučić za sutrašnje izdanje Kurira.

 

Han: Srbija je čuvar balkanskog mira

 

Vučić je naglasio da mu ne pada na pamet da se predsedničkim izborima bavi u narednih šest meseci.

 

- Niko iz SNS se time neće baviti do marta - podvukao je premijer.

 

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

On je takođe naglasio da ne postoji ni "Tomina ni Vučićeva struja, već ljudi koji u SNS imaju različite ideje, neretko i različit ideološki pristup, ali svi ostaju u SNS".

 

Na pitanje da li je realno da sledeće godine ponovo budu opšti izbori, Vučić je rekao da to, kako sada stvari stoje, uopšte nije realno.

 

PRIJATNO DRUŽENJE U ZNAK DOBRODOŠLICE: Vučić i Han prošetali Skadarlijom

 

- Ova vlada trebalo bi da traje tri i po-četiri godine, i da to budu najuspešnije godine za Srbiju, s ozbiljnim i dinamičnim rastom. Ove godine ćemo imati rast od blizu tri odsto, dogodine više od tri odsto, i moja želja je da u narednih četiri-pet godina imamo prosečan rast veći od tri odsto. To znači ubrzano približavanje EU, tri puta veći prosečni rast nego italijanski, a dvostruko veći od hrvatskog - rekao je Vučić.

 

Odgovarajući na pitanja da li bivšeg ministra pravde Nikolu Selakovića sprema za gradonačelnika ili predsednika, Vučić je podsetio da po zakonu, da bi neko bio gradonačelnik, mora biti odbornik Skupštine grada, a da Selaković to nije.

 

Suđenje Ratku Mladiću definitivno se završava 15. decembra

 

Na podsećanje da je nedavno predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao da niko ne može da ga pobedi, Vučić je odgovorio:

 

- Drago mi je što je izjavio da se ne bavi time, već svojim poslom. Ali neki drugi se samo time bave. Već im čestitam, vidim da su već pobedili, ali ostala je samo jedna mala stvar, a to je da pobede na izborima. U stanju su da traže falinke u vašim rečima, ali ne i da budu na poslu u devet sati. Već u pola jedan šetaju kuče i idu na ručak i završe radni dan, a sve ostalo vreme gledaju kako će da tvituju i nekome zvocaju.

 

TAHIRI TVRDI: Postignut dogovor o priznanju tablica

 

Vučić je svojim političkim protivnicima poručio da ne mogu da ga pobede, jer ne mogu da rade.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazo

    11. septembar 2016 | 17:01

    Zna se da opozicija ne može pobediti.

  • Tasa

    11. septembar 2016 | 14:18

    Kandidat opozicije svakako da nema sanse na predsednickim izborima,jer narod prepoznaje pravu i ispravnu politiku koju sprovodi Vlada Srbije i premijer Vucic.

  • Ana

    11. septembar 2016 | 14:17

    Jadna je opozicija u Srbiji. Njihovo je odavno proslo. Srpski narod kakav god da je, mislim da nije lud da glasa za unistenje svoje zemlje. Vucicu opozicija nije ni kakava konkurencija. Sve dok vodis ovakvu zdravorazumsku politiku za nas nema zime.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA