DAČIĆ O OSTAVKAMA: Javne svađe moraju da prestanu!

Svako ima pravo da izabere svoj put, kaže Dačić

  • 8

Sledeće nedelje uslediće razgovori sa svim funkcionerima SPS-a protiv kojih je pokrenut disciplinski postupak, ali javne svađe, napadi, vređanja i međusobno omalovažavanje neće više biti mogući među rukovodiocioma, rekao je Ivica Dačić.

Milićević: Nema krize u SPS

Predsednik SPS-a se nada da će nastaviti da rade zajedno, ali da svako ima pravo da izabere svoj put, navodeći da zahvaljuje Dijani Vukomanović, koja je danas napustila socijaliste, na dosadašnjoj saradnji i da joj želi puno sreće.

- Ako nam je u zajedničkom interesu budućnost partije, onda ćemo je čuvati i menjati, a ne uništavati. Nadam se da ćemo zajedno raditi i dalje, ali svako ima pravo da izabere svoj put - rekao je Dačić, prenosi u saopštenju SPS.

Dačić je kazao da unutrašnja demokratija partije podrazumeva potpunu otvorenost za iznošenje stavova u raspravi unutar stranke, ali da se te rasprave ne vode u medijima.

Dijana Vukomanović napustila SPS!

- To mora da prestane, jer služi u korist samo protivnicima SPS-a - poručuje lider socijalista.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Svi funkcioneri SPS-a, kaže Dačić, treba tome da daju doprinos i ističe da su zato svi u obavezi da poštuju Statut, od njega do poslednjeg člana, te da partija treba da se bavi politikom, koju su jednoglasno utvrdili na Predsedništvu, Glavnom odboru i Kongresu.

DAČIĆ PORUČIO NEZADOVOLJNIMA: Kome smetaju dugovi, izvol'te, neka ide iz stranke!

- Javne svađe, napadi, vređanja i međusobno omalovažavanje neće više biti mogući među našim rukovodiocioma - rekao je Dačić.

On je ocenio da je SPS jedna od partija koja se najviše reformisala i demokratizovala u odnosu na vreme pre 2000. godine.

Foto: Marko Todorović, Printskrin: RTS Foto: Marko Todorović, Printskrin: RTS

Mediji su ovih dana preneli da je Statutarna komisija SPS kaznila ukorom pred isključenje Ivanu Petrović i članicu Predsedništva SPS Dijanu Vukomanović zbog tuče, a funkcionere Nenada Borovčanina i Novicu Tončeva zbog kritika na račun stranke.

NOVE OSTAVKE U SPS-U: Borovčanin i Petrović istupili iz Glavnog odbora stranke

Ranije danas, Dijana Vukomanović je saopštila da je napustila stranku i poslaničku grupu u parlamentu, dok su Borovčanin i Ivana Petrović istupili iz Glavnog odbora, ali su ostali članovi stranke.

(Telegraf.rs/Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA