Nikolić: Niko nikada neće moći da izdaje naređenja mojoj zemlji (FOTO)

- Da smo uveli sankcije, upropastili bi sve šta smo postigli kroz godine i vekove samo zato što je neko drugi to naredio - rekao je Nikolić

  • 13

Zapadne zemlje treba da razmisle da li su zaista demokratske ili su pod komandom jednog lidera, izjavio je danas srpski predsednik Tomislav Nikolić.

- Verujem da mnoge države, uključujući one koje čvrsto veruju da su demokratske, treba da zastanu i razmisle da li zaista žive po sopstvenim principima ili uvek izvršavaju naredbe jednog vođe - rekao je Nikolić u intervjuu za rusku novinsku agenciju TAS S.

Nikolić je rekao da "danas mnogi govore loše o Rusiji, o navodnim ruskim pretnjama, ali oni ne znaju šta se zaista dešava".

Nikolić: Vreme je da pitamo da li je Kosovo uslov za EU

Tomislav Nikolić očekuje Medvedeva u Srbiji početkom 2017. godine

Foto: Tanjug/KABINET PREDSEDNIKA REPUBLIKE Foto: Tanjug/KABINET PREDSEDNIKA REPUBLIKE

TAS S prenosi da je Nikolić istakao da je Srbija "položila test, dokazujući sposobnost da održi visok nivo bilateralnih odnosa sa Rusijom".

- Da je Beograd pratio stope mnogih zapadnih zemalja uvođenjem sankcija Moskvi, možda bi tek godinama kasnije shvatili da smo potpali pod njihov uticaj. Sa druge strane, da smo uveli sankcije, upropastili bi sve šta smo postigli kroz godine i vekove samo zato što je neko drugi to naredio - rekao je Nikolić.

Foto: Tanjug/KABINET PREDSEDNIKA REPUBLIKE Foto: Tanjug/KABINET PREDSEDNIKA REPUBLIKE

- Niko nikada neće moći da izdaje naređenja mojoj zemlji - rekao je predsednik Srbije.

- Dobili smo dokaze ruskog prijateljstva. Srbija je, sa druge strane, donela dokaze da je vaš istinski prijatelj - naglasio je Tomislav Nikolić.

VIŠEVEKOVNA ZAJEDNIČKA BORBA SRBIJE I RUSIJE

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas, tokom posete muzeju "Ermitaž" u Sankt Peterburgu da je srpski narod u vekovnoj borbi za slobodu uvek imao podršku Rusije.

- Danas smo na polovini našeg boravka u Sankt Peterburgu posvećenom istorijskim sadašnjim i budućim dobrim odnosima Rusije i Srbije - rekao je Nikolić u "Ermitažu".

Foto: Tanjug/KABINET PREDSEDNIKA REPUBLIKE Foto: Tanjug/KABINET PREDSEDNIKA REPUBLIKE

On je rekao da je na kratkom putu do muzeja video turiste iz mnogih zemalja i sa drugih kontinenata koji su došli da se dive vrhunskoj svetskoj umetnosti.

- Ali da li u ovoj sali mogu da osete ono što ćemo da osetimo mi Srbi? - zapitao je Nikolić.

Kako je dodao, Srbe i Ruse sudbinski je povezao grof Mihajlo Miloradović koji je poreklom iz Srbije, ali je rođen u Novoj Srbiji, u Rusiji.

Foto: Tanjug/KABINET PREDSEDNIKA REPUBLIKE Foto: Tanjug/KABINET PREDSEDNIKA REPUBLIKE

- Veliki vojskovođa, a završio život onako kako mi Srbi i Rusi često umemo da ga završimo - tragično - rekao je Nikolić.

- I gledajući ove likove koje ste vi ovekovečili na ovom zidu, meni kroz glavu prolazi viševekovna zajednička borba Srbije i Rusije. Vekovna srpska borba za slobodu sve vreme podržavana od slobodne Rusije - rekao je predsednik Srbije.

Prema njegovim rečima, da nije bilo cara Nikolaja "mnogi od nas danas ne bismo ni postojali ovde u Ermitažu".

Ranije danas Nikolić je posetio saborni hram Vaskrsenja Hristovog, bio u Narodnoj biblioteci, obišao mošti svetog Aleksandra Nevskog, a juče je svečano otvorio počasni Generalni konzulat u Sankt Peterburgu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    13. oktobar 2016 | 20:48

    LEPO JE IZ USTA PREDSEDNIKA NIKOLICA CUTI BOZIJU ISTINU- BEZ CARA NIKOLAJA DANAS NEBI BILO PRAVOSLAVNOG SRBINA A NI RUSA! !!!!

  • Stojan

    14. oktobar 2016 | 12:05

    Ovo je izjava upucena verovatno deci u osnovnoj skoli.Ali ta deca ne znaju da Srbija ne vodi svoju politiku vec sprovodi tudju od 2000. godine. Upravnik srbije nije ni on ni Vucic ve americki ambasador Kajl Skot i britanska obavestajna sluzba MI-6. Nikolicu, prestanite vise da lupate i sirite dezinformacije da ne bi ste nadmasili i genija za te stvari Alaksandra Vucica.

  • Slobo

    14. oktobar 2016 | 09:20

    Da nije tuzno bilo bi smesno. Neznam kome je ova poruka upucena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA