NOVI PROIZVODNI POGONI ZA BRŽE ZAPOŠLJAVANjE: Premijer Vučić i ministri Vlade Srbije obišli Leskovac i Jablanički okrug (FOTO)

Domaćin ove posete bio je Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca

  • 68

Premijer Vučić i nekoliko ministara Vlade Srbije obišli su Leskovac i Jablanički upravni okrug. Posetili su leskovačku proizvodnu kompaniju građevinskog materijala "Mladost", pogone južnokorejske kompanije "Jura", mlekaru "Gložane" kod Vlasotinca, opštine Vlasotince, Crna Trava, Bojnik, Lebane i Medveđa, kao i gazdinstvo Ivana Kostića iz leskovačkog naselja Gornje Krajince. Kostić je inače najveći proizvođač ranog povrća u leskovačkom kraju.

Neki jedva dočekali da odu u hotel ili u Beograd: Vučić kritikovao ministre

Domaćin ove posete bio je Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca. Ova poseta odvijala se u okviru planiranog sedmodnevnog boravka Vlade Srbije u Nišu od 13. do 19. oktobra.

- Našim južnokorejskim prijateljima smo ovde u Leskovcu predložili da neke svoje proizvodne pogone iz srednje Evrope prebace ovde na jug Srbije, time bismo mi uposlili oko 10.000 novih radnika, a oni poboljšali proizvodnju. Ja sam zadovoljan radom i uslovima rada kompanije "Jura" u Leskovcu, ali i pogona drugih kompanija oko kojih je bilo dosta medijskih priča. Video sam da su radnici ovde zadovoljni platom, ali i uslovima rada - istakao je ovom prilikom premijer Aleksandar Vučić.

On se u obližnjoj opštini Vlasotince u okviru boravka u Tehničko-obrazovnom centru založio za dualno obrazovanje mladih, navodeći kao pozitivan primer prve obrazovane generacije u Vlasotincu od kojih je većina učenika dobila prvo zaposlenje.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ministar poljoprivrede u Vladi Srbije Branislav Nedimović se tokom boravka u Crnoj Travi, u najmanjoj po broju stanovnika srpskoj opštini, založio za otvaranje novih proizvodnih kapaciteta u mlečno-mesarskoj i drugoj proizvodnji zdrave hrane na obroncima planine Čemernik.

Krkobabić u Dimitrovgradu: Reforma javnih preduzeća - preduslov svih promena u privredi

Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić je u nedovoljnoj razvijenoj opštini Bojnik otvorio prvu sportsku halu, za koju smatra da će značajno doprineti razvoju sporta i zdravih stilova života mladih u naseljima regije Puste Reke. U opštinama Lebane i Medveđa i na administrativnoj liniji sa Kosmetom predstavnici nadležnih ministarstava zalagali su se za brži razvoj privrede, putne infrastrukture, ali i izgradnju i adaptaciju kulturnih i sportskih objekata na području Gornje Jablanice.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Do kraja ove godine prema Leskovcu, centru Jablaničkog upravnog okruga usmerićemo 50 miliona dinara za uređenje putne infrastrukture i još četiri miliona dinara za završetak kolektora i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u ovome kraju - istakao je premijer Vučić tokom boravka u Leskovcu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA