Vučić i MMF: Za sada bez dogovora o povećanju plata i penzija

Bez dogovora oko nivoa povećanja plata i penzija, ali će razgovori biti nastavljeni

  • 78

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predstavnici misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) nisu se danas saglasili oko nivoa povećanja plata i penzija, ali je planirano da razgovori o tome budu nastavljeni u narednih desetak dana, saopštila je klancelarija za saradnju sa medijima.

VUČIĆ OTKRIO PLANOVE U VELIKOM INTERVJUU: Posle štednje, sledi politika rasta

NOVI PROIZVODNI POGONI ZA BRŽE ZAPOŠLJAVANjE: Premijer Vučić i ministri Vlade Srbije obišli Leskovac i Jablanički okrug (FOTO)

Predstavnmici MMF pohvalili su u razgovoru sa premijerom dobre rezulate koje je Srbija postigla i stanje u srpskom budžetu po pitanju boljih prihoda, bolje naplate poreza i manjih rashoda.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Tokom sastanka istaknuto je da je Srbija i dalje na dobrom putu stabilnih makroekonomskih i fiskalnih pokazatelja. Predstavnici misije MMF-a naglasili su da je Srbija ostvarila napredak u restrukturiranju EPS-a i Srbijagasa.

Vučić je sa predstavnicima MMF, koji borave u Beogradu u okviru šeste revizije sporazuma sa Srbijom, razgovarao o aktuelnim temama u vezi sa aranžmanom MMF-a, navodi se u saopštenju.

Srbija je sa MMF-om zaključila standby aranžman iz predostrožnosti u februaru 2015. godine, vredan oko milijardu i 200 miliona evra.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kazanova

    21. oktobar 2016 | 15:11

    Verujem da ce se na kraju dogovoriti.....

  • kaja

    21. oktobar 2016 | 14:03

    Nije greda, nadam se da ce sledeci sastanak biti u korist povecenja plata i penzija.

  • MILOVAN

    21. oktobar 2016 | 13:53

    Vazno je da je MMF pohvalio nasu vladu da je uspela u mnogim segmentima da se stvari pomere na bolje. Pa ne moraju uvek da se usaglase, po svakom pitanju, sta je tu sporno. Ali ono sto daje nadu to je da ce do povecanja plata i penzija doci upravo na pozitivnim rezultatima koje je vlada postigla.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA