Humana akcija SNS na osmi rođendan (FOTO)

Članovi najužeg rukovodstva Srpske napredne stranke obišli su danas više porodica sa većim brojem dece, ali i decu u vrtiću, kao i starije u Domu za smeštaj starih, gde su uručili pomoć i poklone

  • 71

Članovi najužeg rukovodstva Srpske napredne stranke obišli su danas, na osmi rođendan stranke, više porodica sa većim brojem dece, ali i decu u vrtiću, kao i starije u Domu za smeštaj starih, gde su uručili pomoć i podelili prigodne poklone.

O OVOJ SLICI HEROJA BRUJI CELA SRBIJA: Žandarmi iznenadili mališane, koji kilometrima pešače do škole! (FOTO)

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić posetio je porodicu Radunović sa šestoro dece u mestu Saraorci kojoj je uručio frižider, belu tehniku, obuću, odeću, posteljinu, hranu, kućnu hemiju, lap top.

- Danas smo kod Sonje Radunović, koja je prava majka heroj, ima pet sinova i jednu ćerku i to je njeno najveće bogatstvo, koje mora da se ceni i zbog toga smo doneli pomoć što će im omogućiti da komotnije i lepše žive - rekao je Glišić.

Mi ćemo da stvaramo, dodao je Glišić, uslove u Srbiji i za njihovu, i svu decu, kako bi mogla da rade, zarađuju u izdržavaju svoje porodice i ostanu da žive u svojoj zemlji.

Printskrin: Youtube/СНС УЖИЦЕ Printskrin: Youtube/СНС УЖИЦЕ

- Ovo je danas lep gest i primer i drago mi je što sam ovde upoznao jednu bogatu porodicu, jer ko ima šestoro dece taj ne može ni po kom osnovu da bude siromasan - rekao je Glišić.

U tom smislu, on je naveo da je predsednik SNS Aleksandar Vučić možda jedini premijer u istoriji drzave koji obilazi građane, razgovara sa njima, rešava njihove probleme, čime jasno pokazuje jasno da je drugačiji od ostalih.

ROĐENDAN SNS: Osam godina od osnivanja obeležiće u Smederevu

- Mi kao SNS želimo da pokažemo da smo drugačiji od onih kojima su usta puna priče o rešavanju problema građana, a teško im je da obiđu neku porodicu, uruče pomoć ili kroz razgovor sa njima pronađu šta je to što bi moglo da bude rešenje njihovih problema - rekao je Glišiću.

Sonja Radunović je zahvalila na pomoći i istakla da je ono što se poslednjih godina dešava u zemlji upravo stvar zbog koje Srbiju nije napustila, iako je za to imala šansu i pohvalila rad vlade, državnih organa, uz očekivanje da će, kako je rekla, SNS nastaviti da radi u istom pravcu.

Potpredsednik SNS Marko Ðurić, posetio je Dom za smeštaj starih "Smederevo", uručio je posteljinu, ćebad, sredstva za negu i higejenu, gde je rekao da ta stranka zna šta je starija generacija uradila za našu zemlju i koja je radom i delima Srbiju učinila velikom i snažnom.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kako je rekao, SNS je stranka koja se zalaže za slobodnu i nezavisnu Srbiju, slobodnih i nezavisnih ljudi, za društvo socijalne pravde i jednakosti, zasnovano na istinskim, srpskim tradicionalnim vrednstima.

Neraskidivi deo toga je briga o generaciji od koje moramo da naučimo kako da nađemo inspiraciju za obnovu snage naših institucija i ukupnog jedinstava našeg društva, podvukao je Ðurić.

- Zbog toga sam došao ovde. Nije predizborna kampanja, nisam došao da tražim glas, nisam došao ništa da tražim, već da zajedno sa kolegama pronađemo deo inspiracije koju su oni imali kada su gradili zemlju - rekao je Ðurić.

Ðurić je istakao da je ta generacija Srbiju napravila snažnom i moćnom, kojom smo se svi ponosili.

- Hoćemo da od Srbije ponovo napravimo takvu zemlju. Moćnu i snažnu i uveren sam da će vlada na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem uspeti to da napravi - rekao je Đurić.

Direktorka Doma Vesna Stefanović zahvalila je na pomoći i istakla da bez podrške i razumevanja vlade i premijera Vučića, resornog ministarstva, dom ne bi bio opnakav kakav je danas.

Potpredsednica naprednjaka Marija Obradović posetila je sedmočlanu porodicu Maksimović, čija je kuća stradala u poplavama, kojoj je uručila pomoć u vidu najpotrebnijih životnih namirnica.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Obradović je istakla da je SNS odlučila da danas, kada obeležava osam godina postojanja i rada, umesto velikih gala proslava novac i sredstava, opredeli za one kojima je to mnogo potrebnije.

- Bilo bi mnogo pametnije da novac koji često razne institucije, firme i ustanove koriste, uložimo na ovaj humani način - poručila je Obradović.

Ona je rekla da su to ljudi koji najčešće nisu krivi za ono što ih je zadesilo i da je obaveza svih koji mogu da im pomognu na bilo koji način da to i učine.

- Ne treba da zaboravimo da zaista budemo ljudi, to ne košta mnogo, a u ovim teškim vremenima je neprocenjivo - istakla je Obradović.

Potpredsednik SNS Milenko Jovanović posetio je novi objekat vrtića "Naša radost", i mališanima doneo poklone, koji će doprineti da se deca lepše osećaju i kvalitetnije provode vreme u vrtiću.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Ako u tome uspemo, onda ovaj dan ima smisao - rekao je Jovanović.

On je istakao i da sve što radi SNS i jeste da bi deci u Srbiji, "posle nas, bilo bolje".

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Sve što radi SNS, sve reforme, sve što radi premijer Vučić, koje se tiču odnosa u međunarodnoj politici, ali i unutrašnjih odnosa i ekonomskih reformi, je zbog toga da Srbija bude stabilna zemlja u kojoj će deca moći mirno da rastu i žive - rekao je Jovanov.

Potpredsednik naprednjaka Miloš Vučević uručio je samohranoj majci Mirjani Stevanović sa šestoro dece i koja žive u veoma teškim uslovima, frižider, kućne aparate, ali i hranu, obuću, odeću, kućnu hemiju…

Vučević je rekao je da se SNS danas na svoj rođendan opredelila da, ne kao neki drugi, pravi velike proslave, već da bude sa porodicama kojima je potrebna pomoć, sa ljudima u ustanovama, vrtićima…

Foto: novisad.rs Foto: novisad.rs

Kako je rekao, SNS je u službi građana i to je njena politika, a osnovna premisa je solidarnost svih, kako bi svi građani Srbije bolje živeli i osetili boljitak reformi i razvoja.

Foto: Promo Foto: Promo

Vučević je rekao da i ova današnja pomoć samo simbolično pokazuje da ćemo raditi na tome da imamo što više dece i stvorimo im uslove da mogu uspešno da žive i rade u svojoj zemlji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavko

    22. oktobar 2016 | 09:57

    Dobar i humani potez. Verujem da ce mo nadalje biti sve bogatiji i da ce potreba za tim biti sve manje.

  • Helena

    22. oktobar 2016 | 09:15

    Humanost i solisarnost sa osnovnim ljudskim problemima prvi je prioritet.

  • Nenad

    22. oktobar 2016 | 09:23

    Bravo. Svaka cast na akciji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA