≫ 

Ovo je PRIPREMA ATENTATA NA PREMIJERA! Pronađeno oružje dovoljno za TERORISTIČKI NAPAD, tvrde stručnjaci

U blizini Vučićeve kuće otkriveni sanduci puni oružja. Reč je o ozbiljnom naoružanju i po količini i po vatrenim mogućnostima, kažu za Telegraf bezbednosni stručnjaci

  • 80

U blizini porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima policija je danas pronašla arsenal oružja u sanducima koji je nesumljivo predstavljao pretnju za premijera, a premijer je sklonjen na bezbednu lokaciju. Radi se o ozbiljnom ugrožavanju bezbednosti premijera Aleksandra Vučića, rekao je, za naš portal, Zoran Dragišić, profesor Fakulteta bezbednosti i narodni poslanik. Oružje koje je pronađeno odgovara standardima za izvođenje ne samo atentata, već i terorističkog napada, upozorava Božidar Spasić, bivši operativac DB-a.

Stefanović: Premijer hitno prebačen na BEZBEDNU LOKACIJU (FOTO)

Ovo NIJE PRVI PUT da se priprema ubistvo premijera i članova njegove porodice!

Policija i tužilaštvo moraju da završe svoj posao i otkriju, koje oružje postavio, jer ono tu nije slučajno ostavljeno, napominje Dragišić.

- Reč je o veooma ozbiljnom naoružanju i po količini koja je ostavljena i po vatrenim mogućnostima. Treba biti veoma oprezan, jer se radi o ozbiljnom ugrožavanju bezbednosti premijera - kaže Dragišić.

Foto: Medija centar Beograd Foto: Medija centar Beograd

On smatra da je važno da se mere obezbeđenja predsednika Vlade pojačaju. Prema njegovim rečima, istraga mora da pokaže ko je i sa kojim ciljem naoružanje ostavio u blizini porodične kuće Aleksandra Vučića.

- Ovo deluje kao priprema atentata i mora se tretirati tako, sve dok se ne dokaže suprotno - ističe profesor.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kada se koriste zolje, onda je to teroristički napad u kome može biti ubijeno i više lica, napominje Spasić. On kaže da zabrinjava to što je oružje pronađeno u blizini premijerove kuće i da taj put nije pokriven kamerama, a da sa druge strane i najmanji objekat pošte ili menjačnice u Beogradu imaju tu vrstu sigurnosne zaštite.

- Ono što posebno zabrinjava jeste činjenica da neko u Beogradu poseduje toliku količinu oružja i da tako slobodno šeta po gradu, a da nije zaustavljen i kontrolisan - kaže Spasić.

Printskrin: Youtube/Goli Zivot TV HAPPY Printskrin: Youtube/Goli Zivot TV HAPPY

Bezbednosna situacija u zemlji je veoma komplikovana, kaže Spasić. On dodaje da nam na ozbiljnost situacije ukazuje izjava ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, da je premijer na bezbednoj lokaciji.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Komentarišući izjavu Stefanovića, da će tražiti informacije od bezbednosnih službi, Dragišić podseća da smo poslednjih nedelja imali ozbiljnih bezbednosnih problema.

- Ima li smo otkrivanje špijunske grupe i dešavanja u Crnoj Gori, to su sve loše stvari po nas. Mislim da nam čelnici bezbednosnih službi duguju određene odgovore i ako te odgovore nemaju, ako su iznenađeni onim što se dešava, to ukazuje da nešto ozbiljno ne funkcioniše - smatra Dragišić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Dragišić dodaje da je alaramanto, kada tako nešto izjavi ministar Stefanović, koji sigurno ima više saznanja.

Nekadašnji pripadnik DB-a smatra da su naše obaveštajne agencije neozbiljno shvatile događaje koji su prethodile ovom slučaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CANE

    30. oktobar 2016 | 01:07

    Kakvi su to bitange i monstrumi koji su sebi pravo dali da oni olosi odlucuju o sudbini pre svega Srbije i Aleksandra Vucic koji se lavovski bori da zemlja bude uredjena, stabilna kako politicki, ekonomski, ali idiotima to ocigledno ne odgovara. Pa su se odlucili na ovaj prljav posao, ali na svu srecu u svojim namerama su otkriveni.

  • 89

    29. oktobar 2016 | 23:30

    Nase obavestajne sluzbe nisu strukturno reformisane od 2000.godine +Mup da ne pominjem!!Sve je jasno.Curi na sve strane.

  • kostarika

    29. oktobar 2016 | 23:00

    PA GDE SU KAMERE, DA LI JE NESTO SNIMLJENO . NE MOGU DA VERUJEM DA PO GRADU SVAKI CUMEZ IMA KAMERE , A DA VUCICEVI RODITELJI NEMAJU OBEZBEDJENJE I NA OKO KILOMETAR OKO KUCE KAMERE !!! SRAMOTA , TE SKOTOVE KADA UHVATE BI TREBALO POBITI , DOSTA VISE NEMIRA , STALNO STRESOVI , SVI CEMO POLUDETI , DA LI VIDITE STA SE SVE DESAVA SA NARODOM .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA