Nikolić: Uskoro poziv Trampu da poseti Srbiju

Nikolić je rekao da očekuje da će posle ove promene Srbija biti tretirana ravnopravno sa drugim država u regionu.

  • 19

Predsednik Srbije Tomisalav Nikolić najavio je u izjavama za beogradske medije da će novoizabranom predsedniku Amerike Donaldu Trampu uputiti zvanični poziv da poseti Srbiju, ocenjujući i da će njegov izbor u velikoj meri promeniti fizionomiju sveta.

Amerikance su izbori koštali 6,6 milijardi dolara, a koliko će Srbiju?

Nikolić je u izjavi za današnji "Alo" rekao da očekuje da će posle ove promene Srbija biti tretirana ravnopravno sa drugim država u regionu.

Nikolić za "Kurir" kaže i da će Trampu u narednih nekoliko meseci uputiti poziv preko ambasadora SAD u našoj zemlji.

ŠEŠELJ PRAVIO ŠOU: Puštao u Skupštini pesmu o Trampu, poslušajte melodiju! (VIDEO)

- Tramp ima svoje prioritete i siguran sam da će doći kad ga budem pozvao. Tramp će verovatno prvo posetiti strateške partnere. Mi ćemo doći na red - rekao je Nikolić za "Kurir".

On je naveo da su pozivi u posetu u ovom trenutku kurtoazni i da će ih sigurno dobiti od 100 zemalja.

- Bitno je samo da deo svoje predizbonre retorike pretvori u dela da bi se tako svet koji je pod uticajem SAD promenio. Tramp će prihvatiti poziv, jer je čovek koji zna greške prethodnih predsednika u odnosu na Srbiju - rekao je Nikolić.

Šta se u Srbiji danas promenilo iza vrata Skupštine

On ističe da predsednicku posetu treba organizvoati na najvišem nivou i da to ne moze da radi nijedno ministrastvo.

- Mi ćemo sigurno u narednih nekoliko meseci uputiti Trampu poziv preko ambasadora SAD u Srbiji tako da on u svojoj agendi ima to na umu - ističe Nikolić za "Kurir".

On je za "Alo" ocenio i da otvorena radost u mnogim zemljama i način na koji su svetski mediji izvestavali o pobedi Trampa "govori o svesti svih naroda da će taj događaj u velikoj meri promeniti fizionomiju sveta".

Ministarka pravde Nela Kuburović za Telegraf: ZA PROGANJANJE, POLNO UZNEMIRAVANJE I PRINUDNI BRAK IĆI ĆE SE U ZATVOR! (VIDEO)

- Politika koju je najavio novi americki predsednik će po svoj prilici biti preusmerena sa odrzavanja dominacije u međuanarodnim odnosima na jačanje nacionalne ekonomije, borbu protiv korupcije i stvaranje novih radnih mesta - smatra Nikolić.

Prema njegovim rečima, trend okretanja nacionalnom zapoceo je sa Bregzitom i siri se Evropom nezaustavljivom brzinom.

- Nakon ove promene ocekujem da ćemo biti tretirani ravnopravno sa drugim drzavama u regionu i da ćemo posle vise decenija imati priliku da sprovodimo politiku mira saradnje u skladu sa nasim legitimnim interesima - istakao je Nikolić za "Alo".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA