SPS: Zajednički kandidat vlasti može da pobedi u prvom krugu

Ako se vladajuća koalicija dogovori o jednom kandidatu, vrlo je verovatno da bi on mogao biti izabran u prvom krugu, rekla je Đukić Dejanović

  • 8

Ima vremena da se o eventualnom zajedničkom predsedničkom kandidatu na stranačkim organima izjasni i Srpska napredna stranka i mi, i sigurno je da će naše odluke biti komplementarne, izjavila je potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović.

Zašto je Vučić JEDINI KANDIDAT SNS koji može da pobedi na predsedničkim izborima

Jovanović: Opozicija nema zajedničkog kandidata, nećemo podržati Jeremića

Upitana da li će SPS imati svog kandidata, Đukić Dejanović je u intervjuu Sputnjiku ocenila da je prerano o tome govoriti i da u ovom momentu niko ne može da kaže šta će biti.

- Ima mnogo logike da imamo jednog, zajedničkog kandidata kao vladajuća koalicija, u interesu stabilnosti Srbije i zbog relativno brzog izbora predsednika. Ono što je činjenica, to je da ako se vladajuća koalicija dogovori o jednom kandidatu, vrlo je verovatno da bi on mogao biti izabran u prvom krugu, što skraćuje sam izborni proces - napomenula je Đukić Dejanović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Upitana da li je ona lično za kandidata SPS ili za kandidata vladajuće koalicije, Đukić Dejanović je rekla da je njoj na srcu interes Srbije i da je naučila da razmišlja i o pozitivnim i o negativnim stranama svakog rešenja.

- Ima logike i da se testira raspoloženje građana i da se dogovaramo u drugom krugu kao vladajuća koalicija ako eventualno budemo imali svog kandidata. Ali o personalnim rešenjima niko u ovom trenutku ne razmišlja jer mi prvo treba da realizujemo političke i državne programe do kraja godine - istakla je Đukić Dejanović.

(Sputnjik/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    24. novembar 2016 | 17:21

    Bravo Slavice, svaka čast i tebi i Dačiću. Toliki stepen samoponižavanja i pre svega ponižavanja Partije da je to već postalo ogavno. Od onakve partije nekad kad je Slobo bio predsednik šta ste vi uradili od SPS-a. Napravili od Partije pokusnog kunića i uništili ideologiju. Sram vas bilo.

  • rajko

    24. novembar 2016 | 15:40

    ako testiras radpolozenje gradjana u odnosu na SPS dobices isti rezultat kao i na izborima a to je 3% od ukupnog broja glasackog tela, i prosto je neverovatno da tebe neko nesto pita ,a ako imas hrabrosti sto ne predlozis nekog iz vase stranke, nemas, jer znas da SPS kandidat ne bi dobio vise od 3%. Najbolje da se drzite SNS a kao pijavice,jedino tako mozete opstati na politickoj sceni. Lopove iz vase stranke koji su se nakrali u zadnjih 20 godina nece niko da dira,dok ste u koaliciji,to je svima jasno.

  • Кешовина

    24. novembar 2016 | 16:17

    А коферче шта ћемо са њим

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA