≫ 

Vučić: Vlast da se menja na ulici - taj film neće da gledaju (VIDEO) (FOTO)

Komentarišući najavljeno udruživanje opozicije na predstojećim izborima, Vučić je rekao da će biti onako kako narod bude rekao, jer je "volja naroda - volja Boga"

Vlast da se menja na ulici, taj film neće da gledaju, poručio je Vučić svojim političkim oponentima, a odgovarajući na pitanja na pres konferenciji koju je držao s liderom Nove demokratije Micotakisom. Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa delegacijom grčke stranke Nova demokratija, koju predvodi lider stranke Kirijakos Micotakis. Micotakis je prethodno razgovarao sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem.

Nikolić: Ne može se kopirati ZSO

DANAS DRUGA RUNDA PREGOVORA U BRISELU: Na dnevnom redu telekomunikacije, pravosuđe i ZSO

- I milion i pet da skupe, a nisam video ni pet hiljada da mogu, ali i pet miliona da skupe reći ću - ne može, idemo na izbore, a to, na silu, to može jedino ako se nešto desi - poručio je Vučić.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Kako je naveo, bar da imaju ideju, nego osećaju da su mnogo jaki, "sednu tako njih trojica pa kažu to ćemo da uradimo, pa glasaju na mrežama".

- Moraće ovako - da uzmu papirče, pa zaokruže, pa da vidimo koga će narod da izabere - rekao je Vučić i ponovio da su sve drugo priče za malu decu.

Upitan kako komentariše susrete i razgovore o zajedničkom kandidatu za predsednika opozicije, Vučić je rekao da za te susrete nije zainteresovan, da im želi da se lepo druže i provode.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

- A što se tiče izbora, obećavam da ćemo da se borimo i to istinom, a ne ovakvim lažima - glasajte za nas, daćemo veće plate. Zato proverite da li možete da glasate za odgovorne ljude ili za one koji će da vas lažu - poručio je lider SNS.

Kako je rekao, i Micotakis je došao u Srbiju da čestita na hrabrim reformama koje, kako je primetio, možda njegova zemlja nije mogla da sprovede, poručivši: "Ipak je važna volja naroda, šta bude rekao tako će da bude".

Kampanja naprednjaka manje od mesec dana

Predsednik Srpske napredne stranke rekao je da će kampanja naprednjaka za predsedničke izbore na proleće sledeće godine biti kratka i trajaće manje od mesec dana. Procenjuje da će kampanja opozicije trajati pet do šest meseci.

Vučić posle susreta sa liderom grčke Nove demokratije Kirjakosom Micotakisom, rekao da od njega i njegove partije očekuje pomoć i podršku na predsedničkim izborima.

- Drugi će po pet, šest meseci da budu u kampanji. Mi ćemo da budemo manje od mesec dana, ali i tada očekujemo podršku i pomoć našeg prijatelja Kirijakosa Micotakisa - rekao je Vučić na konferenciji za novinare u prostorijama SNS.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Komentarišući najavljeno udruživanje opozicije na predstojećim izborima, Vučić je rekao da će biti onako kako narod bude rekao, jer je "volja naroda - volja Boga".

- Što se tiče starog/novog DOS-a, kakav god da naprave, ja im čestitam, vidim da su već pobedili. Mi nismo pobedili, oni su veliki favoriti oni imaju velike šanse da na izborima pobede. Samo obećavam da se borimo, i da ćemo da se borimo istinom, a ne ovakvim lažima - kao glasajte za nas, pa ćemo mi da vam damo deset puta veće plate, pa bismo otišli u bankrotstvo - kazao je Vučić.

Protiv Đinđića bila sila, protiv Vučića - sila mila

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je i da je na protestu Vojnog sindikata bilo oko 220 ljudi od oko 34.000 onih koji su u tom sistemu i da je smatra da je vrlo loše da se na takav način govori o VS i da aktere treba da bude sramota.

- To je negde oko 0,6 - 0,7 odsto od ukupnog broja vojnika - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara i dodao da treba da bude sramota one koji govore da se u vojsku ulaže manje nego u Albaniji ili slične stvari i da toga treba da se stide.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Mislite da se plašim protesta? Sad će vojska da protestuje, pa policija, pa će da me smene...Para imamo koliko imamo, a možete da govorite šta god hoćete -poručio je Vučić i osvrnuo se na komentare i pisanje pojedinih medija rečima:

- A bila vam je (vojska) sila kada su izlazili da protestuju protiv Ðinđića, a sad nije sila, nego je mila zato što je protiv Vučića. Zato što imate različite aršine, zato što je kad je protiv Ðinđića onda to strašna i jeziva sila, pa kako se to dogodilo, a kada protestuju protiv Vučića, samo što neće da kažu da je protiv Vučića, jer bi ih bilo još manje, onda je to divno, veličanstveni protest - dodao je premijer.

Kako je rekao, ne smatra da je tu bilo šta opasno, da je očekivao 100.000 učesnika, da su tu bili "Počuča, ravnogorci, neki stručnjaci koji su dobili poziv iz medijskih kuća..."

Premijer je dodao da mogu da rade šta hoće, ali i da štrajkuju ne mogu, jer nije u skladu sa zakonom.

- Para ima koliko ima, više nego prošle godine. Je li to sada naknadna ili tuđa pamet? Ima li tu logike? Biće da nema, malo je pet odsto - dodao je Vučić.

Mnogo problema oko budžeta, ministri žele više para

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će se u Vladi Srbije ponovo održati razgovor o budžetu za sledeću godinu i da tu ima "puno problema i muka", jer ministri "žele što više para".

- Imamo još mnogo problema oko budžeta, danas ćemo probati nekako da ih smanjimo na minimum, kako bi narednih dana Vlada usvojila budžet i s njim išla na Skupštinu - rekao je premijer posle susreta sa liderom grčke stranke Nova demokratija, Kirjakosom Micotakisom.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Komentarišući izveštaje o malverzacijama u Elektroprivredi Srbije, Vučić je rekao da mu je jutros o tome na sto stigla "hrpa papira" koje još nije stigao da pogleda, pa će se time baviti narednih dana.

Kakve albanske opštine, to su igre za malu decu

Igrama za malu decu i neozbiljnom pričom nazvao je premijer Aleksandar Vučić "uniju" albanskih opština koja su navodno formirale u ponedeljak, na Dan albanske zastave, Tirana, Priština, Tetovo, Ulcinj i Preševo.

- Kakve albanske opštine, to su igre za malu decu, pomislili da su mnogo opasni... To je priča za njihove birače. I Šta radi ta Omnija? Štampaju zastave i hemijske olovke - primetio je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara na pres konferenciji s liderom grčke Nove demokratije Kirijakosom Micotakisom.

Kad nemate narodu šta da ponudite, dodao je, ekonomski rast i ozbiljne reforme, onda pričamo dečije priče.

- A ja vas pitam, šta se juče i danas promenilo, u Preševu? Da nisu odvojili deo Srbije? Ne bih rekao. Tako da to je neka se deca igraju, ako im je tako lakše. Nisam se mnogo nasekirao - dodao je VUčić.

Napomenuo je, međutim, da u psihološkom smislu to može biti delom opasno, jer nekim ljudima, kako je objasnio, može da izgleda da su napravili nesto veliko, i s druge strane to svakako ne doprinosi boljim odnosima na zapadnom Balkanu.

Za još bolju saradnju s Novom demokratijom i Grčkom

Zahvaljujući na poseti predsedniku Nove demokratije Kirijakosu Micotakisu i na podršci članstvu Srspke napredne stranke u Evropskoj naprednjačkoj partiji, premijer Aleksandar Vučić danas je poručio da želi još bolje odnose s tom grčkom partijom, te da su to prijatelji koji Srbiju podržavaju na njenom evropskom putu, ali podržavaju i njen teritorijalni integritet.

- Razgovarali smo o unapređenju odnosa Srbije i Grčke, o tome da naše ekonomske veze treba da jačaju, uvereni da trgovinska razmena od 400 miliona evra mora da dostigne milijardu - rekao je Vučić na zajedničkoj pres konferenciji s gostom iz Grčke.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Kod nas je u ovoj godini, dodao je premijer, rast 2,8 odsto, 2,9, u Grckoj je plan bio tri odsto, a biće oko nula, ali mi im želimo veći rast.

Kad je reč o Srbiji, naveo je, MMF je za narednu godinu prognozirao tri odsto, mi se nadamo tri i po, a ako stignemo do četiri, to bi bio izvanredan rezultat.

Približili bismo se dramatično zemljama koje su ispred nas, poručio je Vučić, napominjući da, kad je rec o nezaposlenosti, procenat koji očekujemo naredne godine je ispod 13 odsto.

Kako je rekao, Nova demokratija je velika stranka, očekuje da naredne godine bude vodeća u Grčkoj, a mi im želimo uspeh i očekujemo još bolju saradnju.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik najveće opozicione grčke stranke Nova demokratija Kirijakos Micotakis izjavio je da su Grčka i Srbija stub regionalne stabilnosti i da postoji prostor da se poboljša saradnja dve zemlje.

Nakon susreta sa predsednikom vladajuće Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem u Beogradu, Micotakis je rekao da će Grčka podržati napore Srbije da se pridruži Evropskoj uniji i čestitao premijeru Srbije na naporima za sprovođenje reformi i volji da uvek govori istinu, odnosno da ne podleže populizmu.

Micotakis je istakao da mu je drago što se SNS pridružila Evropskoj narodnoj partiji i dodao da je on u Srbiju došao kao prijatelj.

On je podsetio na snažne istorijske i kulturne veze dve zemlje i preneo podršku svoje partije Srpskoj naprednoj stranci na predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji.

(Tanjug/Beta/Fonet/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dfdfdf

    29. novembar 2016 | 11:43

    Srbija ide napred

  • Ognjen

    29. novembar 2016 | 11:37

    Odnosi Srbije i Grcke su tradicionalno dobri i treba takvi uvek da ostanu, poseta Micotakisa dobra i vazna.

  • Goran

    29. novembar 2016 | 11:44

    Srbija i Grcka su tradicionalni prijatelji i to traje vec hiljadama godina. Mislim da oni imaju nasu podrsku kao i mi njihovu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA