≫ 

Izgradnja metroa kreće najkasnije 2019. godine: Siniša Mali za Telegraf o planovima za razvoj Beograda (VIDEO) (FOTO)

Mi smo na dve, dve i po od postavljanja kamena temeljca i početka izgradnje metroa, kaže za Telegraf Siniša Mali, gradonačelnik Beograda

  • 30

Najkasnije 2019. godine počeće izgradnja metroa, izjavio je naš portal Siniša Mali, gradonačelnik Beograda. Mi smo na dve, dve i po godine od postavljanja kamena temeljca i početka radova, rekao je Mali. Prema njegovim rečima, izgradnja metroa biće kruna saradnje Republike i Grada na izgradnji i uređenju Beograda.

BEOGRAD VEĆ OD SUTRA POSTAJE PRAZNIČNI: Ovde sve možete da uživate za "dž" i doživite pravu čaroliju!

Mali: Najkasnije u junu počinje izgradnja nove autobuske stanice u Bloku 42

U ovom trenutku Beograd je najveće gradilište u regionu, napominje gradonačelnik u intervjuu za Telegraf.

- U ovom momentu imate skoro 500 gradilišta. Imate velike projekte, koji su pokrenuti poput Beograda na vodi, IKEA, zgrade Saveznog MUP-a i Hiltona - kaže Mali.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Sa Vladom Srbije radimo na svim projektima koji su važni za građane Beograda, ističe Mali. U tom smislu izdvojio je važne projekte, koji će krenuti naredne godine.

- Sledeće godine kreće izgradnja autobuske stanice u Bloku 42 u Novom Beogradu. Na taj način rešiće se saobraćajni kolaps u tom delu centra Beograda, a on sam se otvara za nove investicije i razvoj. Sledeće godine će početi i rekonstrukcija Starog savskog mosta, kao i izgradnja gondole od Kalemegdana do parka Ušće - izjavio je prvi čovek prestonice.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kaže da je posebno ponosan na projekat obnove fasada.

- Zadovoljan sam, što smo ispunili obećanje u vezi fasada. U centru Beograda je već počela obnova planiranih 35 fasada, a još 22 radi "Gradsko stambeno", a naredne godine ćemo obnoviti skoro 100 fasada - kazao je Mali.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Koliki prihod očekuje od turista tokom predstojećih novogodišnjih praznika, ali i koji radovi će biti izvedeni na turističkoj signalizaciji? Kako će ubuduće izgledati Trg Republike, ali i kada će biti rešen problem Sava centra? Kako je zadovoljan funkcionisanjem gradske uprave, ali i da li će doći do istovremenog održavanja predsedničkih i gradskih izbora, šta nam je odgovorio Siniša Mali, gradonačelnik Beograda, pogledajte u videu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    1. decembar 2016 | 12:49

    Izgradnja metroa ,je pocela - odavno... (Jos se u tunelima nalaze,nazalost,propale - masine.Jos su zivi,autori projekta.Mozda ce se neko i javiti,ako mu se ,u medjuvremenu,sve - nije zgadilo.)...

  • Dr. Kefalo

    1. decembar 2016 | 15:03

    Napravi nam prvo kanalizaciju i trotoare, završi započeto pa kreni novo. Bus plus je napumpao račune grada, sad se ima i za metro.

  • Bingo dog

    1. decembar 2016 | 21:57

    Za dve, najdalje dve i po godine... Što mi to zvuči poznato...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA