≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Vučić: Pobeđivaću dokle god budem hteo jer sam čist kao suza

Vreme čitanja: oko 4 min.

- Ako mi dinar nađete, ne pet miliona, ja nisam premijer - poručio je Aleksandar Vučić

Premijer Aleksandar Vučić poručio je danas da je u Srbiji prošlo vreme siledžijstva, batinjanja, kao i laži i izbornih krađa zajedno sa ambasadorima, ali je konstatovao da je teško raditi u trenucima kada ne postoji nijedna vrednost, ili brojka, već je dovoljno da se izmisli šta ko poželi.

Joksimović: Grčka dala punu podršku Srbiji za otvaranje novih poglavlja

Vučić: Potrošači psuju državi majku za sve, a kada ne dobiju fiskalni račun, ne znaju da su sebi odmogli

On je, odgovarajući na izlaganje šefa poslaničke grupe Dveri Boška Obradovića, rekao da ne treba da preti, jer nije fasciniran siledžijama.

- Silejdžijstvo više u Srbiji nećete moći da pokazujjete, a garantujem da više nijednu ženu nećete moći da udarate kao što ste to učinili u Narodnoj Skupštini - naglasio je Vučić dodajući da je napadnuta žena dala izjavu policiji u vezi sukoba sa "američkim eksponentom", koga je u Skupštinu uveo američki ambasador.

U "moru laži koje je, kako je rekao, izneo Obradović, Vučić je pomenuo da je on smenio Dinkića, za razliku od tvrdnje da on i dalje sedi u vladi, dok mu je,kako je naveo, Obradović svojevremeno "ljubio ruku,kao i Koštunici".

Vojni budžet je veći, a Obradović očigledno ni to nije razumeo, naveo je Vučić, jer,kako je ocenio, ne ume ni da čita budžet.

- Lakše je izmisliti i ponavljati laži, ići na proteste vojske i policije, kojih ima svuda,ali su u Francuskoj i Nemackoj, recimo zabranjeni. A ja sam ponosan što 95 odsto ljudi neće ni s vam,a ni s takvima koji protestuju protiv sopstvene države - poručio je Vučić.

"PRESTANITE SA TIM GLUMATANJEM, NEMA VEZE SA SRPSTVOM"

- Prestanite s tim glumatanjem, niti imate veze sa srpstvom, niti sa Srbijom, niti s njenom budućnošću, niti bilo šrta znate o ekonomiji, rezultatima i brojevima - rekao je Vučić na primedbe Obradovića.

Foto: Tanjug/Danilo Peternek Foto: Tanjug/Danilo Peternek

- O rezultatima i brojevima pojma nemate, ponavljate laži kao Švaba tra la la - primetio je Vučić i negirao da su veća davanja stranim investitorima, nego za zdravstvo.

Kažete subvencije za strance su veće nego budžet za zdravstvo, a istina je da su 30 puta manja davanja za strane investitore nego što iznosi budžet za zdravstvo, objasnio je Vučić.

- Vama je važno kad će skupštinska plata,da možete u skupštinski restoran i plašite se izbora - poručio je Vučić i dodao da juče nije kritikovao čačanski naglasak, što mu je Obradović zamerio,već je želeo da ukaže na "siledžijsko ponašanje" lidera Dveri.

- I još nešto, Miroslav Mišković me nije nikad finansirao, čak je rekao da je Mišković sam izjavio da Vučić nije hteo da prihvati ni pomoć u slučaju bolesti člana porodice, koju mu je Mišković svojevremeno ponudio.

- Čak da dodam, vi imate na svojoj listi dva Miškovićeva potrčka, a kompletno srpstvo vam leži u tome što možete da kritikujete vlast i iznesete svoje stavove u "Vremenu".

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

"NE UVODIM SRBIJU U NATO"

- Ni komesar Han, ni bilo koji komesar, strani ministar ili ambasador ne sme ni da mi govori bilo šta o unutrašnjim prilikama u Srbiji, osim o reformama - odgovorio je premijer Aleksandar Vučić Obradoviću na pitanje: "Šta je Han rekao, ko treba da bude sledeći predsednik Srbije?".

- Vi sebe predstavljate kao zaštitnika Srbije od NATO, a ja sam otišao i tamo u sedištu u Briselu rekao da Srbija nije zainteresovana za članstvo, a vi možete da izmišljate. Pobeđivaću dokle god budem hteo i dokle god se budem bavio politikom. Moraćete više da kradete nego prošli put - poručio je Obradoviću, negirajući optužbe da mu je savetnik u izbornom štabu Beba Popović, kome je, navodno, platio pet miliona evra za taj posao.

Premijer je dodao da je "čist kao suza" i da zato pobeđuje na izborima i da će zato i pobeđivati kada god bude hteo i koliko bude hteo da se bavi politikom.

- Ako mi dinar nađete, ne pet miliona, ja nisam premijer. Vaš problem je u tome što sam ja, za razliku od vas, pošten čovek i čist kao suza i pobeđujem i pobeđivaću vas dokle god ja budem hteo, dokle god budem hteo da se bavim politikom - rekao je Vučić.

Prvi čovek Vlade Srbije kaže i da je neophodno da lokalne samouprave shvate da moraju da naprave zdravu osnovu i zdrave finansije, ali da se, na osnovu onoga što je vlada dobila kao zahteve za poboljšanje likvidnosti, plaši da to nije slučaj.

On je, komentarišući izlaganja poslanika u Skupštini Srbije, rekao, a navodeći kao primer Niš, da su se gotovo svi ponašali tako da su zapošljavali što je moguće više, nametali troškove gradu, rashode krikali u nebesa, i izmišljali neke izmišljene prihode kojima će pokrivati.

Kada je reč o siromaštvu Vučić je rekao da je i jedno dete koje ima samo jedan obrok mnogo, ali da nije reč o desetinama hiljada, već o stotinama.

- Moramo da bolje gađamo socijalne potrebe. Ali nemam pravi predlog za to pa molim za predloge - ukazao je on dodajući da 6 milijardi za učenički standard nije moguće odvojiti, jer nema odakle da se skine.

(Telegraf.rs /Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    7. decembar 2016 | 15:25

    Mole se botovi, da ne govore u -ime naroda... (Narod ih nije - ovlastio.Za razliku od njih, narod je pametan, i razmislja svojom - glavom.)...

  • Mr. No

    6. decembar 2016 | 15:17

    Ajde covece ne baronisi vise. Od tvog dobra i postenja narodu nikada gore nije bilo. Uostalom uverices se vrlo skoro u to, jer izbori dolaze. Mozes prevariti i lagati isti narod dva, tri puta itd.., ali bezbroj puta ne mozes.

  • Kristi

    6. decembar 2016 | 18:22

    Opozicija se okupila da naudi Vučiću, ali prosto nikako da shvate da mu nemogu ništa jel šta je on uradio za Srbiju u 3 godine, opozicija nije uspela u 13

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA