ZID KRIJE PROPUSTE PRIŠTINE: Rakić o problemima na KiM (FOTO)

Ukoliko Priština krene sa jednostranim potezima, gradonačelnik Rakić napominje da će onda i lokalna Skupština doneti jednostrane odluke

  • 4

Nerazumnim odlukama i isto takvim rešenjima za potporni zid nadomak mosta na Ibru, Priština želi da skrene pažnju javnosti sa sopstvenih problema - da vlast nije stabilna, da je na Kosovu stopa nezaposlenosti 60 odsto, kao i da se bliže vanredni izbori, kaže gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić. Ukoliko Priština krene sa jednostranim potezima, Rakić napominje da će onda i lokalna Skupština doneti jednostrane odluke.

OVO SRBIJU ČEKA U 2017. GODINI: Četiri ključna izazova pred državom (FOTO)

Da li Srbiji Deda Mraz donosi poklone iz Rusije ili EU? (FOTO)

- Zid se koristi u dnevno -političke svrhe albanskih političara koji žele da udovolje svojoj javnosti i skrenu pažnju sa neispunjenih preuzetih obaveza oko formiranja Zajednice srpskih opština - ocenio je Rakić za Novosti.

Foto: Tanjug/Boki Foto: Tanjug/Boki

On podseća da je rok za otvaranje mosta 20. januara, ali da su radovi na izgradnji kružnog toka i Ulice kralja Petra stali, pošto je kosovsko Ministarstvo prostornog planiranja prvo donelo odluku o rušenju potpornog zida, a kada je počelo njegovo skraćivanje i odluku o obustavi svih radova oko zida.

Gradonačelnik je izričit da glavni most neće biti otvoren pre završetka pešačke zone u Ulici kralja Petra i dok se ne stvore bezbednosne pretpostavke da bude pušten u saobraćaj.

Foto: Tanjug/Dejan Simičević Foto: Tanjug/Dejan Simičević

- Nadam se da je Međunarodna zajednica svesna odgovornosti koju nosi otvaranje most, jer je ona nadležna za bezbednost i stabilnost na ovom području. Zato očekujemo od EU i čitave Međunarodne zajednice da ispune svoje obećanje i očekivanja Srba iz severnog dela grada i ne dozvole da Albanci pogrešno protumače otvaranje mosta i počnu sa izazivanjem incidenata - kaže on.

Foto: Tanjug/Dejan Simičević Foto: Tanjug/Dejan Simičević

Ukoliko Priština krene sa jednostranim potezima, Rakić napominje da će onda i lokalna Skupština doneti jednostrane odluke, a to je uklanjanje kružnog toka nadomak mosta.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДС1989

    3. januar 2017 | 17:50

    ....рече градоначелник изабран на Тачијевим изборима....

  • Pin

    3. januar 2017 | 19:42

    Rakic sa ovakvim izjava izaziva rat I dobice rat jer ni pet zemlje republike kosova nece biti oduzeto , balkanski rat.

  • Pin

    3. januar 2017 | 19:46

    Za podizanje ovog zida sledi EU jer hoce da odvoji kosovo a to nece moci jer Albanci su spremni da ratuju za svoju otadjbinu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA