PAKLENI JANUAR ZA VUČIĆA: Preleteće najmanje 15.138 kilometara i obići pola sveta (FOTO)

Do kraja januara premijera Vučića očekuju brojna državnička putovanja, tokom kojih će preletiti preko 15.000 kilometara i sresti se sa brojnim svetskim liderima poput indijskog premijera, ruskog vicepremijera, kineskim predsednikom...

  • 80

Mumbaj, Davos, Minsk, samo su neki od gradova koje će tokom januara posetiti premijer Aleksandar Vučić. Prva destinacija je Indija, gde će boraviti u višednevnoj poseti, tokom koje će razgovarati sa premijerom Narendrom Modijem, a srešće se i sa potpredsednikom ruske vlade Dmitrijem Rogozinom. Samo do Mumbaja preleteće najmanje 5.586 kilometara. To će biti početak brojnih putovanja.

Vučić: Tražićemo izručenje Haradinaja, nego šta ćemo! (VIDEO) (FOTO)

Četa Stojiljkovića kod premijera Vučića: Prijem za trinaestočlanu porodicu (VIDEO) (FOTO)

Kako je Vučić, na pres konferenciji u Vladi Srbije najavio, imaće posebnu večeru sa Rogozinom, kao i sa drugim zvaničnicima.

- Imaću ogromnu čast da otvorim Mumbajsku berzu. To je neverovatna čast za Srbiju, za jedan mali narod i malu zemlju da ima takvu privilegiju da njen predsednik vlade učestvuje u otvaranju najveće indijske berze, to veoma lepo govori o našoj zemlji - rekao je Vučić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Premijer je dodao da će u januaru mnogo vremena provesti van zemlje, te da će nakon posete Indiji, učestvovati na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu. Beograd je od ovog švajacarskog turističkog centra udaljen 852 kilometra.

Foto: Vlada Srbije Foto: Vlada Srbije

- Verujem da ću se sresti sa kineskim predsednik Si Ðinpingom, što je strašna čast za mene lično i za našu zemlju, kao i sa mnogim drugim svetskim zvanuičnicima, a nisam siguran da neću putovati u nekom trenutku, ili obaviti važne razgovore, sa nekim od novoizabranih članova američke vlade - rekao je Vučić.

Zatim, kako je dodao, sledi poseta Belorusiji, gde će imati veoma važne bilateralne razgovore.

Foto: Tanjug/AP/BELTA Foto: Tanjug/AP/BELTA

Do Minska je potrebno preletiti 1.131 kilometar. Kada se saberu sva pomenuta putovanja i povratni letovi dolazi se do cifre od 15.138 kilometara, koliko će najmanje srpska delegacija na čelu sa Vučićem preći tokom ovog meseca.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    5. januar 2017 | 14:22

    A jel' ce da dobije - besplatne karte?...

  • Boba90

    5. januar 2017 | 19:45

    To ce i dati rezultate a ne glupiranje po skupstini i pravljenje nereda! Uci opozicijo kako se radi!

  • ivko

    5. januar 2017 | 19:45

    Vucicu je pripala cast da bude na otvaranju najvece Indijske berze. Pa nije ni cudo...raste mu rejting u zemlji, naravno i u svetu...Budimo sad realni...Naravno, vreme ce pokazati. E, gde li su nam proeletele onolike godine...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA