≫ 

Predsednik skupštine Albanije: Haradinaj je simbol svih Albanaca širom sveta

- Ovaj problem će se uskoro završiti jer Ramuš Haradinaj nije građanin Srbije, već Kosova i simbol svih Albanaca - rekao je predsednik Skupštine Albanije

  • 33

Predsednik Skupštine Albanije Iljir Meta izjavio je danas da je lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, koji je po poternici Srbije uhapšen u Francuskoj, simbol Albanaca širom sveta, i izrazio uverenje da će se uskoro vratiti na Kosovo, objavio je prištinski list "Zeri".

Građani Dečana zapalili zastavu Francuske zbog hapšenja Haradinaja

Stiže zahtev za izručenje Haradinaja Srbiji

- Ovaj problem će se uskoro završiti jer Ramuš Haradinaj nije građanin Srbije, već Kosova i simbol svih Albanaca. Haradinaj je ponos svih Albanaca i zbog činjenice da se suočio smelo i dostojanstveno sa međunarodnom pravdom - rekao je on na konferenciji za novinare.

Meta je u Prištini boravio kako bi izrazio solidarnost Ramušu Haradinaju, navodi "Zeri".

Bivši haški optuženik i lider Alijanse za budućnost Kosova Haradinaj, uhapšen je prošle sredu na aerodromu kod Bazela, na osnovu poternice Srbije iz 2004. godine.

Francuski apelacioni sud u četvrtak je odlučio da će Haradinaj ostati u pritvoru dok Srbija ne bude uputila zvaničan zahtev za izručenje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PETAR 1

    8. januar 2017 | 20:32

    MOOGO NE VOLIM KOSOVSKE ALBANCE ALI MORAM DA IZRAZIM POSTOVANJE NJIHOVOM JEDINSTVU NEMA PARTIJA NEGO SVI KO JEDAN A MI (mislim na stranke) ,,,,***** NEPRIJATELJI ZA POSTOVANJE U OVOM SLUCAJU. KOSOVO JE SRBIJA KO JE ZA NEKA DA PODRSKU DA SE VIDI DA SMO I MI (NAROD) SLOZNI

  • Sloba

    8. januar 2017 | 21:46

    Tada kad je uradio sva ta zverstva Kosovo je zvanično bilo za sve na svetu pa i za Albaniju SRPSKO, tako da će ova zver a ne čovek u prdekanu pored Legije!

  • Nesa nbg

    9. januar 2017 | 00:18

    Imam jednu banderu za njega,na sred Terazija,odmah pored cesme!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA