Dačić održao predavanje Stefanoviću, Vulinu i Malom (FOTO)

Dačić je izjavio da treba otvoreno reći da je proces otvaranja i zatvaranja pregovaračkih poglavlja praćen raznim uslovljavanjima pojedinih zemalja članica

  • 90

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić održao je danas predavanje polaznicima 6. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane Vojne akademije, među kojima su bili i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar za rad Aleksandar Vulin i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Što ste se izvinjavali Amerikancima? Nezgodna pitanja na Jeremićevoj tribini (VIDEO)

Moćnici bi da menjaju istoriju, nećemo dati

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, polaznike među kojima su bili i službenici državnih institucija, visoki oficiri Vojske Srbije kao i pripadnici oružanih snaga Slovenije, Hrvatske i BiH Dačić je upoznao sa organizacijom i delokrugom rada Ministarstva spoljnih poslova, kao i sa spoljno-političkim prioritetima Srbije.

Foto: mfa.gov.rs Foto: mfa.gov.rs

On je ukazao da se Srbija aktivno zalaže na izgradnji i očuvanju dobrosusedskih odnosa i rešavanju svih otvorenih pitanja kroz dijalog i istakao značaj razvoja diplomatskih odnosa sa tradicionalnim partnerima u Evropi i svetu, ali i sa drugim zemljama sa kojima su odnosi bili zapostavljeni u prethodnom periodu, navodi se u saopštenju.

Foto: mfa.gov.rs Foto: mfa.gov.rs

Dačić je rekao da u kontekstu sagledavanja odnosa s drugim državama, važan element predstavlja i činjenica da li su priznali ili ne jednostranu proglašenu nezavisnost Kosova.

Foto: mfa.gov.rs Foto: mfa.gov.rs

On je rekao i da je strateški prioritet spoljne politike Srbije punopravno članstvo u EU, ali da treba otvoreno reći da je proces otvaranja i zatvaranja pregovaračkih poglavlja praćen raznim uslovljavanjima pojedinih zemalja članica.

Foto: mfa.gov.rs Foto: mfa.gov.rs

U saopštenju se navodi da je Dačić u kraćim crtama govorio o bezbednosnoj politici iz domena nadležnosti Ministarstva spoljnih poslova kao i o značaju ponovnog uvođenja ekonomske diplomatije.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovanka Tejic

    28. januar 2017 | 11:08

    Uvek treba otvoreno reci istinu, svidja mi se sto je Vucic uvek iskren prema gradjanima.

  • Ana

    28. januar 2017 | 15:54

    Dobrosusetcki odnosi sa svima mir u regionu saradnja sa Rusijom sa svima prijatelji u svom interesu.

  • Aftaa

    28. januar 2017 | 15:42

    Odlicno predavanje i usmeravanje nasih diplomatskih resursa na pravi put.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA