Stefanović poručio: O rasporedu policije neće odlučivati ambasadori

- To što neki ambasadori smatraju da treba da određuju gde se kreće policija, to nije bilo moguće, nije danas moguće, niti će biti moguće u Srbiji - zaključio je ministar Nebojša Stefanović

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da policija čini sve kako bi što efikasnije bila osigurana bezbednost i stabilnost Srbije, i poručio da o kretanju pripadnika policije u Srbiji neće odlučivati nijedan stranac niti strana ambasada.

Stefanović odlučan: Svako ko bude ometao policajca, biće najstrože kažnjen!

Stefanović, Vulin i Mali PONOVO u školskoj klupi (FOTO)

Odgovarajući na pitanje novinara zašto je Žandarmerija jesenas povučena iz Kopnene zone bezbednosti, Stefanović je rekao da raspored jedinica policije zavise od strateške odluke koja se donosi na najvišem nivou policije i od stanja bezbednosti u zemlji.

- Kada se donese takva odluka, policija će biti pomerena i biće učinjeno sve da se osigura bebednost i stabilnost Srbije. S tim Srbija nije imala problem ni kada su bili teroristički napadi u Makedoniji i u Bosni i Hercegovini - rekao je Stefanović.

Foto: Tanjug/MUP Srbije Foto: Tanjug/MUP Srbije

Kada je reč o Kopnenoj zoni bezbednosti, dodao je ministar, odluka se donosi na državnom nivou između policije i vojske, kada se dogovara kako koja organizaciona jedinica radi.

- Odluka se donosi na osnovu toga šta je najefektivnije za bezbednost građana Srbije. A to što neki ambasadori smatraju da treba da određuju gde se kreće policija, to nije bilo moguće, nije danas moguće, niti će biti moguće u Srbiji - zaključio je Stefanović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA