Ugljanin ministar za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja!

- Sa liderom najmoćnije stranke Aleksandrom Vučićem blizu sam postizanja dogovora o tome kako da uvažimo interese i potrebe Bošnjaka Sandžaka i drugih manjina - rekao je predsednik SDA

  • 1

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je da će biti ministar za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Srbije u novoj Vladi i da je srećan što će u Vladu ući sa još jednim stranačkim liderom iz Sandžaka, predsednikom SDPS-a Rasimom Ljajićem, s kojim je, kako je objasnio, dobro sarađivao i u prethodnoj.

- Svakako ću biti ministar u novoj Vladi Srbije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Srbije - rekao je Ugljanin.

On je dodao da to znači da će se u novoj Vladi baviti istom oblašću kao i u prethodnoj, u kojoj je ministar bez portfelja.

- Imao sam čast i zadovoljstvo da razgovaram s liderom najmoćnije stranke u Srbiji Aleksandrom Vučićem i vrlo smo blizu postizanja dogovora o tome kako da uvažimo interese i potrebe Bošnjaka Sandžaka i drugih manjina i da zajedno radimo na izgradnji srećne sadašnjice i sigurne budućnosti za sve naše gradjane koji to od nas očekuju - rekao je Ugljanin.

Ugljanin je, na pitanje šta su njegovi uslovi za ulazak u vladu, rekao da je reč "o nekim stvarima koje predstavljaju i potrebe i interes Bošnjaka Sandžaka".

Ugljanin je dodao da je identifikovao održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja kao ključ za razvoj Srbije i da je cilj, s obzirom da u tih 46 opština živi oko milion građana, da se privuče pažnja i domaćih bogatih ljudi, dijaspore i stranih investitora da nadju interes da ulože novac u te sredine.

(D. Z. / RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA