≫ 

Glasali lideri albanskih stranaka na Kosovu (FOTO)

Ramuš Haradinaj, kandidat za premijera koalicije Demokratske partije, Alijanse za budućnost Kosova i Inicijative za Kosovo, ukazao je na važnost izbora

  • 2

Lideri najvećih albanskih političkih stranaka na Kosovu glasali su danas na parlamentarnim izborima i pozvali građane da to isto učine, javlja Radio Slobodna Evropa.

Ðurić: Ovo je sudbinski dan, ne dozvolite da nas obeshrabre, glasajte za Srpsku listu

Marić pozvao sve Srbe da izađu na izbore: Danas je više nego ikad potreban naš inat!

Na severu Kosova glasa se na 44 biračka centra

Kosovski predsednik Hašim Tači je nakon glasanja rekao da su ovi izbori od izuzetne važnosti za konsolidaciju i jačanje budućih institucija Kosova.

On je dodao da su ovi izbori važni za razvoj demokratije i afirmaciju Kosova.

- Pozivam građane, bez obzira na političku, etničku pripadnost da masovno izađu i glasaju za svoju budućnost - kazao je Tači.

Ramuš Haradinaj, kandidat za premijera koalicije Demokratske partije, Alijanse za budućnost Kosova i Inicijative za Kosovo, takođe je ukazao na važnost izbroa.

- Današnja odluka nosi težinu za četiri naredne godine i građani moraju da iskoriste to svoje pravo - istakao je on.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

 

I kandidat koalicije Demokratskog saveza Kosova, Alijanse novo Kosovo i Alternative, Avdulah Hoti, kazao je da su današnji izbori važni za budućnost Kosova.

- Pozivam sve one koji su uključeni u ovaj proces da poštuju pravila. Pozivam građane da glasaju jer je to ustavno pravo kojim se odlučuje njihova budućnost i budućnost njihove porodice - kazao je Hoti nakon glasanja.

Kandidat za premijera pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, izjavio je nakon glasanja da ne postoji ništa što bi sprečilo građane da izađu da glasaju.

- Neka vam je srećan praznik demokratije, jer su naši članovi izbornih komisija i posmatrači poduzeli sve mere kako bi izbori protekli u najboljem redu - kazao je Kurti.

 

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

On je, u obraćanju stranim medijima, dodao je da ne očekuje ništa manje od pobede.

Koalicija nevladinih organizacija "Demokratija na delu" koja prati izbore, izvestila je i o prvim nepravilnostima tokom glasanja.

Aljbert Krasnić, predstavnik te koalicije, naveo je da je na 68 odsto glasačkih mesta uočeno da se nalaze "neovlaštena lica, partijski militanti koji na taj način pokušavaju da ometaju slobodan proces građana".

On je dodao da nije prijavljen neki ozbiljan incident i da se glasanje odvija mirno, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bb

    11. jun 2017 | 18:17

    Mogu da kazem da je bas zgodan za premijera oce on moze da doce u beograd ako postane kosovski premijer

  • Aca

    12. jun 2017 | 21:30

    Samo na kosovu ubica i zlikovac moze da bude premijer i nigde vise na zemaljskoj kugli! Glasanje siptara govori koliko su pogan narod!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA