BLAGOSLOV ZA PREMIJERKU: Patrijarh Irinej, prestolonaslednik i Ana Brnabić zajedno na inauguraciji (FOTO)

U javnosti se spekulisalo da je Srpska pravoslavna crkva protiv izbora Ane Brnabić za premijera

Patrijarh srpski Irinej i buduća predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić uslikani su zajedno sa prestolonaslednikom Aleksandrom Karađorđevićem na inauguraciji predsednika Aleksandra Vučića. U javnosti se spekulisalo da je Srpska pravoslavna crkva bila oštro protiv izbora Ane Brnabić za premijerku, mada je iz Patrijaršije to nekoliko puta demantovano.

Han s mandatarkom: Brnabić veruje u evropsku budućnost

Vučić otkrio o čemu je razgovarao sa Trampovim čovekom za Balkan (FOTO)

Na jučerašnjem prijemu povodom preuzimanju dužnosti predsednika Republike, među zvanicama su se našli i najviši crkveni velikodojstvenici, predvođeni patrijarhom srpskim Irinejom. Pre nego što je Aleksandar Vučić objavio da će Ana Brnabić biti mandatar za sastav nove Vlade Srbije u javnosti se spekulisalo da se SPC protivi toj ideji.

I sam Vučić je o tome je govorio:

- Neki iz Crkve su mi organizovali i opelo posle Briselskog sporazuma. Ali ja veoma poštujem patrijarha Irineja i najveći broj vladika. Imam poverenja u njihov racionalni pristup, odgovornost prema našem nacionalnom biću. I nadam se da će to dobro razumeti.

Da je do međusobnog razumevanja i došlo, potvrđuje i fotografija objaveljena na Fejsbuk stranici prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića, na kojoj se pored njega nalaze patrijarh Irinej i mandatarka Ana Brnabić.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mladen Nemilosrdni

    24. jun 2017 | 23:50

    Jadan si ti patrijarh kada si njoj dao blagoslov. Niti te smatram legalnim predstavnikom crkve niti si dostojan trona SPC.

  • Miloje Bubanja

    24. jun 2017 | 15:02

    Шта би реко Патријарх Павле

  • A

    24. jun 2017 | 15:09

    E moji Srbi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA