≫ 

Đorđević i Vulin predali jedan drugom dužnost (FOTO)

- Beskrajno sam ponosan na prilici da sa vama služim najvećem idealu, slobodnoj Srbiji - rekao je novi ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je svoje izlaganje završio rečima živela Srbija

  • 13

U skladu sa Protokolom o primopredaji dužnosti u organima državne uprave, novoizabrani ministar odbrane Aleksandar Vulin primio je danas u Velikoj ratnoj sali starog Generalštaba dužnost od ministra Zorana Đorđevića, koji je preuzeo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

VELIKA ROKADA U VLADI SRBIJE: Evo koji će ministri zameniti mesta

Potpisivanju Zapisnika o primopredaji dužnosti prisustvovali su članovi Kolegijuma dosadašnjeg ministra odbrane i predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

U svom obraćanju ministar odbrane Aleksandar Vulin je istakao da nema veće časti nego biti sa najboljima i najhrabrijima i brinuti o sigurnosti i bezbednosti svakog građanina Srbije.

- Politika Ministarstva odbrane će se voditi onako kako je započeo sadašnji predsednik Republike Aleksandar Vučić, kada je bio ministar odbrane, a to je politika oslanjanja na sopstvene snage, vođenja računa o sebi, interesima Srbije, to je politika vojnog nesvrstavanja koja će na prvom mestu voditi računa da se naš Ustav i zakon poštuje i čuva teritorijalna celovitost i integritet naše zemlje, kako su to radile generacije pre nas - rekao je ministar Vulin i dodao da ćemo zajedno raditi na podizanju materijalnog položaja pripadnika i poboljšavanju tehničke opremljenosti Vojske i njene borbene gotovosti.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Darimir Banda Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Darimir Banda

On je dodao da će prioritet biti očuvanje bezbednosti i sigurnosti naše Srbije i svakog građanina u njoj.

- Beskrajno sam ponosan na prilici da sa vama služim najvećem idealu, slobodnoj Srbiji - rekao je ministar odbrane, koji je svoje izlaganje završio rečima živela Srbija!

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Darimir Banda Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Darimir Banda

Nešto kasnije, ministri su potpisali Zapisnik o primopredaji dužnosti i u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, na čijem će čelu u narednom periodu biti ministar Zoran Đorđević, koji je u svom prvom obraćanju na novoj dužnosti zahvalio ministru Vulinu na iskustvima koja mu je preneo i dodao da će nastaviti na onom mestu na kom je bivši ministar stao, radi dobrobiti svih građana.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Darimir Banda Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Darimir Banda

- Radiću naporno, sa svim ljudima zaposlenim u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, daćemo sve od sebe i dosledno pratiti politiku Vlade iza koje stoji Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Đorđević i dodao da je cilj da svi građani, penzioneri i socijalno ugroženi, u kratkom roku osete boljitak, kako bi naša Srbija jednog dana bila napredna i bogata zemlja.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA