≫ 

Tončev oštro po svojima: Poltrona, bez rezultata, koji vole fotelje uvek će biti među socijalistima

Novi potpredsednik socijalista smatra da SPS ne bi smeo da postane stranka iz "kruga dvojke", jer "ni Čedi Jovanoviću to nije pošlo za rukom"

  • 7

Novoizabrani potpredsednik SPS Novica Tončev kaže da se uvek zalagao za to da SPS kao politički brend čuva i neguje svoj identitet i ocenjuje da ta stranka ima najbolje kadrove u Srbiji.

Dačić može mirno da spava, delim iste ciljeve sa Vučićem: Ružić o ministarstoj funkciji

I posle Slobe Sloba: Evo šta novi Slobodan Milošević (SPS) kaže o svom pokojnom imenjaku (FOTO)

- Zalagao sam se uvek za to da SPS kao politički brend čuva i neguje svoj identitet. Pa ja prvi hvalim Vučića po pitanju načina na koji vodi SNS i brine o svojim ljudima. Socijalistima je do sada falilo mnogo više međusobnog poštovanja, jedinstva i solidarnosti po uzoru na naprednjake. Zato i mi kao stranka sada moramo svoje dvorište da sredimo i volimo - rekao je Tončev za "Srpski telegraf".

Kaže i da će insistirati da svaka funcija u SPS mora da bude zarađena na izborima ili radom u stranci.

Foto: Milena Đorđević

- Boriću se da se mladi i školovani ljudi više angažuju u stranačkim organima. Moramo da sredimo finansijsko stanje u stranci - rekao je Tončev.

- Poltrona, bez rezultata, koji vole fotelje i moć je uvek bilo i vek će biti u našim redovima. (Ivica) Dačić ume da prepozna najbolji potencijal u stranci i da te ljude sačuva, ali nije mu lako pri donošenju kadrovskih odluka, jer, kao što je i sam govorio svi u stranci misle da su nezamenjlivi. Tvrdim da od svih stranaka SPS ima najbolje kadrove u Srbiji, ali se do pozicije i napretka ne dolazi lako - navodi Tončev.

Foto: Milena Đorđević

Prema njegovim rečima, nekorektno je da sve funkcije dobijaju samo Beograđani, a SPS tu ima najslabiji rezultat. On smatra da SPS ne bi smeo da postane stranka iz "kruga dvojke", jer "ni Čedi Jovanoviću to nije pošlo za rukom".

Tončev naglašava da to nikada neće prihvatiti kao pravilo zato što to, kako smatra, vodi u propast.

Za svoju funkciju potpredsednika stranke kaže da je nestrpljivo čekao, ali nije bio ljut na Dačića, već ga je neprestano podsećao.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA