"MODELSICA" OBEĆALA: Pročitaću svaki zakon! (FOTO)

Nevena Adžemović, odevena u beli sako, bluzu i suknju, pozirala je fotografima, a zatim najavila da će se studiozno pripremati za svaku sednicu Skupštine. Ona je otkrila i da je pročitala ceo predlog izmene Zakona o NBS

  • 5

Novo lice među narodnim poslanicima Skupštine Srbije, koje je poslednjih dana privlačilo najviše pažnje u srpskim medijima, Nevena Adžemović stigla je nešto pre 11 sati na novo radno mesto. 

Nekadašnja pevačica grupe "Models" odevena u beli sako, suknju i bluzu, nasmejana i uredno isfenirana brzo, poručila je da svoj novi posao ozbiljno shvata što će i pokazati.

- U jednom periodu života više me je zanimala muzika, ali to se sada promenilo, postala sam ozbiljnija. Naravno, i dalje ću imati vremena za provod i izlaske, ali mnogo manje, pošto sam i majka. Pripremaću se za svaku sednicu Skupštine, i za ovu sam pročitala predlog Izmena Zakona o Narodnoj banci - rekla je nova poslanica Nove Srbije.

Ona je dodala da za svoju novu ulogu ima punu podršku porodice i najavila je kako će izgledati njen angažman u Skupštini.

- Boriću se za ravnopravnost polova i za bolji položaj žena, majki i dece - objasnila je Adžemović.

Nakon što su potvrđeni mandati novih poslanika i njihovog polaganja zakletve, parlament je započeo raspravu o Izmenama Zakona o Narodnoj banci Srbije.

- Zaklinjem se da ću dužnost narodnog poslanika obavljati predano, pošteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i građanske slobode i po najboljem znanju i umeću služiti građanima Srbije, istini i pravdi - tekst je zakletve koju su položili poslanici.

Parlament je dobio pojačanje još jednim poslanikom iz javnog života. Ivan Bauer, odranije poznat javnosti kao maneken i TV voditelj, zamenio je u poslaničkoj klupi lidera SDPS-a Rasima Ljajića. On je ocenio da je u skupštinu potrebno vratiti dijalog, jer je mnogo vremena potrošeno na rasprave i svađe, što je kontraproduktivno.

- To oduzima dragoceno vreme Srbiji i Narodnoj skupštini za donošenje zakona. Nadam se da će u ovom sazivu ton postati pomirljiv - rekao je Bauer.

Dodajući da je i predavač na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju, Bauer je najavio da će se u Parlamentu najviše baviti ekonomskim temama, informatičkim društvm i medijima.

(A. P. / Foto: Marko Todorović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA