Vulin obećao povećanje plate vojnicima: Ko ne hrani svoju vojsku, hraniće tuđu

Vulin je na RTS, odgovarajući na pitanje da li će to što je usporen privredni rast zbog vremenskih prilika uticati na povećanje plate u vojsci, rekao da Srbija hoće uspešnu, opremljenu i zadovoljnu vojsku

  • 25

Ministar odbrane Aleksanadr Vulin izjavio je danas da će biti najavljenog povećanja plata u vojsci, ističući da "ko ne hrani svoju vojsku, hraniće tuđu", a da Srbi nikada nisu hranili tuđu vojsku.

I žene će morati da idu na vojnu vežbu, bez izuzetka!

Vulin je na RTS, odgovarajući na pitanje da li će to što je usporen privredni rast zbog vremenskih prilika uticati na povećanje plate u vojsci, rekao da Srbija hoće uspešnu, opremljenu i zadovoljnu vojsku.

- Nikada plate u vojsci neće biti kao inženjera u civilstvu. Međutim, čitava naša država ceni to što ste obukli uniformu, zbog toga vojnici imaju beneficirani radni staž, uvećanje kada idu u penziju, jer kada počne da gori Kladovo ili poplave u Obrenovcu, niko ne pita koliko će vojnik ostati - rekao je ministar.

- Zato ga mi čuvamo, uostalom ko ne hrani svoji vojsku, hraniće tuđu, a Srbi nikada nisu hranili tuđu vojsku - zaključio je on.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA