Šutanovcu žao što Tadić neće nazad u DS: Moje mišljenje je da opozicija treba da se ukrupnjava

Lider demokrata ne isključuje mogućnost održavanja referenduma o izmeni Ustava istovremeno uz beogradske izbore

  • 69

Predsednik DS Dragan Šutanovac rekao je danas da ne isključuje mogućnost održavanja referenduma o izmeni Ustava istovremeno uz beogradske izbore. On je za N1 rekao da ne očekuje vanredne parlamentarne izbore.

Grčevita borba Pajtića i Đilasa za vlast su nas doveli do 7 odsto podrške: Šutanovac optužio bivše lidere demokrata za loš rejting stranke

EKSPRESAN ODGOVOR PAJTIĆA ŠUTANOVCU: Pozabavi se dizanjem sa sadašnjih 4 odsto, umesto da PUCAŠ SEBI U NOGU

Govoreći o predlogu promene Ustava, Šutanovac je rekao da je DS pre dva meseca predstavila svoj predlog izmene dela Ustava, koji se tiče pravosudnog sistema, ali i da taj predlog nema veze sa dijalogom o Kosovu, koji je pokrenuo predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

DS će imati određene predloge koji se tiču i institucije predsednika Republike, te da da razmatraju i mogućnost promene izbornog sistema, rekao je Šutanovac i dodao da veruje da ćemo najmanje dva puta menjati Ustav do ulaska u EU.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Kad je reč o beogradskim izborima, Šutanovac je rekao da je sa Sašom Jankovićem, Borisom Tadićem i Vukom Jeremićem nedavno imao, kako kaže, razmenu mišljenja, a ne zvaničan sastanak.

- Ako budemo u prilici da nakon izbora činimo većinu, onda možemo da napravimo dogovor. Suština je da jedna opoziciona kolona može da osvoji veliki broj glasova, ali se postavlja pitanje da li može da osvoji više od polovine mandata u parlamentu Beograda - rekao je Šutanovac.

Naveo je da DS nema problem da podrži Sašu Jankovića kao kandidata za gradonačelnika, ali da je sam bivši ombudsman rekao da nije zainteresovan.

- Stranka ce predložiti kandidata eventualnoj koaliciji, ali nemamo problem da prihvatimo ako neko ima predlog boljeg kandidata - rekao je Šutanovac.

- Moje mišljenje je da opozicija treba da se ukrupnjava, sa Socijaldemokratskom strankom imamo sličnu platformu, ali ta stvar se stavlja ad acta od momenta kad je Tadić rekao da to ne želi. Meni je žao - kaže Šutanovac.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana

    16. avgust 2017 | 11:55

    Ha,ha,haTadic je propao ko stara kanta !!!!!

  • Dragan

    16. avgust 2017 | 12:22

    Pa nece da ukrupnjava mukom steceni kapital(pare)

  • Helena

    16. avgust 2017 | 12:25

    Opoziciji ne odgovara da se ukrupni a ni da izadje pojedinacno na izbore. Najbolje ce biti da bojkotuju, tako se nece osramotiti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA