Đurić o "kiparskom modelu": Srbi nisu ni Grci ni Turci

Đurić kaže da predstavici različitih političkih grupacija "poput Kalimera kukaju kada im se odgovori na neki od predloga"

  • 57

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je unutrašnji dijalog o pitanju Kosova i Metohije značajan za očuvanje tamošnjih Srba i srpskih svetinja.

Vučić sa Trampom u četiri oka do kraja godine: Tema - Kosovo

Dačić u Savetu bezbednosti UN: U Prištini danas živi 100 PUTA MANJE Srba nego pre 30 godina

- Za nas je važno i da napravimo sa unutrašnjim dijalogom, koji može značajno da ojača pregovaračku poziciju Srbije i važan je i zbog budućih generacija zato što možemo da postignemo što je moguće veću društvenu koheziju da bi mogli svi zajedno da odgovorimo na izazov sa kojim suočavamo i u tome je strateška dubina inicijative koju je pokrenuo predsednik Vučić - ističe Ðurić.

Dodaje da predstavici različitih političkih grupacija, sa druge strane, "poput Kalimera kukaju kada im se odgovori na neki od predloga".

Foto: Marko Todorović

- Saša Janković predlaže da Kosovo bude primljeno u Interpol, Tadić da bude primljeno u UN. Kada im se odgovori nešto oni kukaju, valjda misle da je dijalog monolog. Pominje se i tzv. kiparski model, mislim da su to pominjali Sanda Rašković Ivic i Oliver Ivanović, ali ja smatram da to nije dobar model za Srbiju, jer ne vidim da je bilo šta ozbiljno rešeno na Kipru, pre neku nedelju su propali pregovori, Srbi nisu ni Grci ni Turci - naglaiso je Ðurić.

On je dodao da bi sasvim sigurno unutrašnji dijalog doprineo nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

Ðurić podseća da Albanci više od jednog veka, od osnivanja Prizrenske lige, znaju šta hoce i rade na tome i poručio da mi zato treba da se dobro zamislimo i okupimo sve naše snage u borbi za očuvanje onoga što je naše na KiM, da sačuvamo naš narod, naše svetinje i zemlju odnosno KiM.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale1971

    17. avgust 2017 | 09:55

    Treba napraviti neki model tako da Djurić može večito da mlati lovu nizašta!

  • Немања

    17. avgust 2017 | 10:11

    Саша Јанковић је страни плаћеник и издајица српског народа.

  • NIKI

    17. avgust 2017 | 10:02

    Katastrofa.Ne smemo im to dozvoliti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA