Ambasador SAD uključen u aferu prisluškivanja - cilj CIA pad Srbije: Grme makedonski mediji

Prema pisanju medija, ambasador Bejli koristi identičan scenario kojim je rušio vlast VMRO-DPMNE, ali je sada cilj Srbija

  • 11

Makedonski portal Minariport tvrdi da je u aferu prisluškivanja srpskih diplomata i zvaničnika direktno uključen američki ambasador u Skoplju Džes Bejli, prenosi "Politika".

Bili su NATO baza tokom bombardovanja, priznali Kosovo, hapsili i tukli srpske vladike: Svi makedonski udarci

Agent BIA Živaljević: Moje prisustvo u Sobranju nije bilo tajno

Bejli je, kako piše novinarka ovog portala na engleskom jeziku, Marija Nikolovska, preko "svog" premijera Zorana Zaeva zatražio da se pripadnici makedonske Uprave za bezbednost i kontraobaveštajne poslove (UBK) uključe u prisluškivanje srpskih diplomata, ali i predsednika Aleksandra Vučića.

Prema pisanju ovog sajta, ambasador Bejli koristi identičan scenario kojim je rušio vlast VMRO-DPMNE, ali je sada cilj Srbija.

Printskrin: Google/maps

Kako prenosi "Politika", otkrivajući pozadinu špijunske afere Nikolovska piše da za CIA pad Makedonije nije dovoljan i da mora da "padne" i Srbija, kako bi Amerika "kompletirala vlasništvo nad Balkanom".

"Zato su američka "duboka država" i njihovi vazali Britanci i Nemci dali zeleno svetlo da se Skoplje pretvori u štab iz kojeg će se voditi aktivnosti čiji je cilj destabilizacija Srbije", navodi se u tekstu.

Inače, kako se podseća, Bejli je svojevremeno morao da napusti Tursku zbog organizovanja neuspelog državnog udara protiv Tajipa Redžepa Erdogana.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan Prvi

    24. avgust 2017 | 09:31

    Nasi americki (zapadni) partneri, potpomognuti nasom "bracom" Makedoncima (cast izuzecima).

  • SRdjan

    24. avgust 2017 | 09:43

    Ovo je tek pocetak napada na Srbiju. Rusi zasto " dremaju" ?!

  • Antap

    24. avgust 2017 | 10:58

    Ma nemoguće da su Ameri umešani. Pa oni su najveći borci za demokratiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA