Ivica Dačić obišao Leskovačku roštiljijadu: Srbija ima šarm brendove, gostoprimstvo! (FOTO)

Dačić je u prvi plan istakao šarm i gostoprimstvo Srbije

  • 0

Leskovačku roštiljijadu, 28 po redu, obišli su danas ministar spoljnih poslova Srbije i lider SPS Ivica Dačić, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, direktor BIA Bratislav Gašić, potpredsednik SPS i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić i funkcioner SNS i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Dačić zapevao na Vučićevoj inauguraciji: Oduševio diplomate svojim izvođenjem numere "O sole mio" (VIDEO)

Dačić je u prvi plan istakao šarm i gostoprimstvo Srbije.

On je novinarima rekao da Srbija nije ekonomski i vojno najrazvijenija zemlja, te da "nema atomsku bombu da bi se neko nje plašio", ali da zato ima "svoj šarm, brendove, gostoprimstvo" i da je to ono što privlači ljude iz celog sveta .

Foto: Tanjug/STR

- Leskovačka roštiljijada je postala brend i taj brend treba očuvati. Slovenci i Hrvati su patentirali brendove koje su ovde prvi put probali, a mi se nikada time nismo bavili, mislili smo da će to samo od sebe da se reklamira. Ovakve destinacije definišu Srbiju kao jednu od najpogodnijih turističkih manifestacija -  kazao je Dačić.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Palma je ukazao na potrebu da se pomogne poljoprivrednicima da izvoze svoje proizvode.

- Sama leskovačka pljeskavica je brend i u Austriji, Nemačkoj i Grčkoj i čak se jedan restoran u Kini zove po leskovačkom roštilju. Ta tradicija mora da se poštuje. Nažalost neko iz Evrope i sveta hoće da nam kaže da se mi drugačije zovemo i da imamo drugačije poreklo, ali na našu sreću to jedinstvo srpskog naroda sigurno niko neće razbiti - rekao je on.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA