Ðilas je 2013. godine hvalio "Beograd na vodi", sada ga napada: Vesić pita ko može da mu veruje posle svega (VIDEO)

NEkadašnji gradonačelnik Dragan Đilas izjavio je početkom avgusta 2013. godine da je sa tada prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem postigao konsenzus o značaju projekta "Beograd na vodi", koji bi uz metro mogao da promeni sliku Beograda

  • 84

Dragan Ðilas je 2013. godine hvalio "Beograd na vodi" o čemu postoji video snimak, prethodno je 2012. godine napadao ovaj projekat, a sada mu "Beograd na vodi" ponovo ne valja, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić. On je na TV Pink komentarisao snimak u kome Ðilas projekat "Beograd na vodi" sa metroom označava kao jedan od najvećih gradskih projekata.

Vesić: Budžet grada se pravi od prihoda, ne od vazduha, ne pada sa neba

Obnovljeno još jedno dečje igralište na Vračaru (FOTO)

Tadašnji predsednik Demokratske stranke i gradonačelnik Dragan Đilas izjavio je početkom avgusta 2013. godine da je sa tada prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem postigao konsenzus o značaju projekta "Beograd na vodi", koji bi uz metro mogao da promeni sliku Beograda.

- Verujem da uz saradnju republičke vlade i gradskih vlasti na projektu metroa i ovom projektu možemo da uradimo ono što je zaista dobro za sve Beograđane - rekao je tada Đilas.

Međutim, u kasnijem periodu, pogotovo danas Đilas napada isti projekat, između ostalog rekavši da nerealna bajka, koja će doneti više štete nego koristi.

Tim povodom, reagovao je aktuelni gradski menadžer Goran Vesić, rekavši da Đilasu ne može da se veruje.

- Pre par nedelja imali smo sličnu situaciju sa fontanom na Slaviji jer je objavljen snimak iz 2012. godine na kome Ðilas pokazuje projekat i govori da će fontana biti muzička i sa rasvetom, da bi danas napadao fontanu koju smo mi izgradili!? Ko može da veruje takvom čoveku? To pokazuje nije dosledan, da nema stav i mišljenje već radi smo onako kako mu je kada politički korisno - rekao je Vesić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je istakao da to govori i kakva je vlast bila u to vreme.

- Ðilas, Šutanovac i Šapić pripadaju istoj politici. Svi oni su bili predsednici Gradskog odbora Demokratske stranke koja je u raznim periodima vodila grad. A njihova politika može da se svede na jednu rečenicu - pljačka građana - kaže Vesić.

On tvrdi da je Ðilas zadužio grad za 1,2 milijardu evra odnosno oko 700 evra po glavi stanovnika.

- Hvali se obdaništima, a samo porodiljama i trudnicama je ostao dužan 400 miliona dinara. Hvali se da je davao po 50.000 dinara, mi nezaposlenim porodiljama dajemo 35.000 a zaposlenim 10.000 dinara, ali im to isplaćujemo u dan, ne lažemo ih i nismo im dužni po godinu dana kao što je bio Ðilas. Tako kako je Ðilas radio možete da obećavate šta god hoćete, a da nikada ne plaćate - rekao je Vesić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Povodom tvrdnje Ðilasa da su u njegovo vreme stručnjaci vodili javna preduzeća, Vesić je pročitao na TV Pink koliko je direktora imala "Gradska čistoća".

- Ovo preduzeće je u njegovo vreme imalo generalnog direktora, zamenika generalnog direktora, dva izvršna direktora, tri pomoćnika generalnog direktora, 12 savetnika generalnog direktora, osam direktora sektora, 20 pomoćnika direktora sektora i jedno četrdesetak rukovodilaca službi. Tako je izgledalo profesionalno rukovođenje preduzećima - izjavio je Vesić i rekao da su tada sva gradska preduzeća imala gubitak od 1,5 milijarde dinara.

- A kad imate gubitak u javnim preduzećima to se nadoknađuje iz budžeta, to plaćaju građani. Danas ova preduzeća u Beogradu imaju dobitak od 4,5 milijardi, to se vraća u budžet, od toga se finansiraju a ta sredstva idu socijalnim kategorijama, za porodilje, trudnice, grade se obdaništa, škole. Znači ta ista javna preduzeća u vreme ovog velikog stručnjaka i tehnokrate koji zna da radi sa javnim preuzećima ona su pravila gubitak - kaže Vesić.

Vesić je govorio i podzemnim kontejnerima, koje, kako je rekao Ðilas ne sme da pomene.

- Kupljeno je 950 podzemnih kontejnera koji su zarđali i za koje je dato pet miliona evra, i još šet miliona evra za ukopavanje i za kamione koji treba da ih prazne. Sada moramo da menjamo sve te kontejnere, već smo 800 zamenili i to opet ide o trošku građana - tvri Vesić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je istakao da se Beograd definitivno menja i da je pokrenut zamajac investicija.

- U ovom trenutku u Beogradu imamo preko 1.100 gradilišta, ako računamo i opštinska gradilišta, što kreira i nova radna mesta. Ova gradska vlast se ne zadužuje kao Ðilas, ali imamo novac da renoviramo fasade i parkove, a sledeće godine počinje rekonstrukcija Kneza Miloša i Trga Republike, kao i nastavak rekonstrukcije parka Ušće, koji će gondolom biti povezan sa Kalemegdanom - naveo je Vesić i dodao da se grad više ne širi prema periferiji već se spušta na reke.

Povodom intervjua Dragana Ðilasa za "Nedeljnik" gradski menadžer je rekao da su Ðilas, Šapić i Šutanovac bili predsednici Gradskog odbora Demokratske stranke te da oni ne mogu ponude ništa novo osim onoga što su radili do 2012. godine.

- Zbog toga mi je i drago što će se oni kandidovati, jer građani bez ikakvih problema mogu da vide razliku. Mogu da vide razliku u novim fasadama, u finansijskoj stabilizaciji grada, mogu da vide razliku i u broju gradilišta, u broju radnih mesta sa naše strane i afere, zaduživanje i pljačku naroda sa njihove strane - istakao je Vesić.

On je podsetio da je nezaposlenost u Beogradu prvi put posle 10 godina spala ispod 100.000 i iznosi 89.000.

- Nezaposlenost pada jer se u Beogradu gradi i investira se. Otvaraju se nova radna mesta, a 66.000 građana je zaposleno od početka godine i to najviše u sektoru usluga i građevinskoj industriji. Sve je to direktno povezano sa projektima koji se rade u gradu, pošto se gradi građevinska industrija ima posla, s obzirom na to da se turizam razvija, znači razvija se sektor usluga - naveo je Vesić.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    20. oktobar 2017 | 17:47

    Djilas menja misljenja kako mu odgovara da proba da promovise sebe.

  • hana

    20. oktobar 2017 | 18:02

    Đilas promenljiv kao kameleon.

  • Milan

    20. oktobar 2017 | 20:44

    Djilas je ljubomoran što nije ostavario Beograd na vodi za vreme njegove vlade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA