≫ 

VLADA U SKUPŠTINI ODGOVARALA NA PITANJA Opomena Obradoviću jer je kravatom davio poslanika SNS, Brnabić poručila: Kosovo je pokrajina u Srbiji (FOTO)

Premijerka Brnabić i ministri njenog kabineta odgovarali su danas na pitanja poslanika u Skupštini Srbije

  • 6

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sa članovima Vlade, odgovarala je danas na pitanja narodnih poslanika.

U SKUPŠTINI SRBIJE GORE NEGO NA VAŠARU: Palma o ponašanju pojedinih poslanika

Troje poslanika bez POLA PLATE, ukupne kazne veće od četvrt MILIONA dinara: Pljuštalo na Administrativnom odboru

Prvi je pitanja postavio poslanik Bošnjačke demokratske zajednice Muamer Zukorlić koji je upisao zbog čega su putevi u okolini Novog Pazara najgori putevi u državi. On je rekao da su pogibije na tim putevima učestale.

On je pitao i za otmice u Štrpcima i Sjeverinu i sličnim događajima iz 1992. i 1993. godine, odnosno kada će doći do promene politike Vlade Srbije po tom pitanju i dodao da se na obeležavanju tim povodima niko nije pojavio kao predstavnik Vlade.

Zukorlić je pitao i šta se čini po pitanju migracija iz sela prema gradu.

Printskrin: Youtube/ParlamentSrbija

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u Skupštini Srbije da je izuzetno zadovoljna onim što je Vlada Srbije uradila u prvih 100 dana.

- Možemo napred bez stajanja, jer Srbija nema vremena da gubi. Imamo puno problema u raznim oblastima, ovo je moje lično mišljenje, sa mesta ministra nisam mogla da sagledam celu situaciju. Srbija je bila i zapuštena i zaboravljena. Srbija je ranije bila vođena na neprofesionalan način - rekla je Brnabić.

Ona je rekla da je u prvih 100 dana Vlada odobrila više od 1.200 novih radnih mesta za medicinsko osoblje i odobrila 850 specijalizacija i užih specijalizacija, "da bi napravili neki kvalitativni korak napred".

Foto: Tanjug/Filip Krajinovic

Premijerka je rekla da je važno da Vlada napravi adresni registar jer oko 3.028.000 građana živi na adrsi "bb", a da od toga, više od dva miliona živi na adresama na kojima nemaju naziv ulice.

Ona je odgovarajući na pitanje poslanika Bošnjačke demokratske zajednice Muamera Zukorlića o putevima u Raškoj oblasti rekla da Vlada Srbije više nego ikada radi na putnoj infrastrukturi.

Brnabić je rekla da je od 2013. godine izgradjeno oko 300 kilometara puteva, da je od 2012. godine oko 700 kilometara puteva rehabilitovano.

- Pokušavamo da idemo do svakog dela Srbije, i to ide brzo, ali ne dovoljno brzo u odnosu na ono što smo zatekli. Lakše je da iz Beograda stignete u Kejptaun, nego od Niša do Požege - rekla je Brnabić.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da je tačno da je prilikom posete Turske Redžepa Tajipa Erdogana 2010. godine obećano da će biti izgrađeni putevi od Novog Pazara do Sjenice i od Novog Pazara do Tutina, da je potpisan sporazum, ali da to nije realizovano zbog zahteva Turske da njihove firme učestvuju u tomme i zbog visokih kamatnih stopa.

Printskrin: Youtube/ParlamentSrbija

Ljajić je rekao da je sa Erdoganom ove godine razgovarano o izgradnji putne infrastrukture u celoj Srbiji, da je Turska za to opredelila 500 miliona evra, da će turske banke doći krajem novembra da se razgovara o visini kamatnih stopa.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorna Mihajlović rekla je da je Erdogan obećao da će kamatna stopa biti oko dva odsto.

Printskrin: Youtube/ParlamentSrbija

Ona je rekla da je Vlada Srbije u Opštinu Raška u poslednje tri godine u održavanje i rehabilitaciju puteva uloženo oko 150 miliona dinara.

Mihajlović je rekla da se Srbija zadužila 300 miliona evra iz kredita i izdvojila 100 miliona evra iz republičkog budžeta za rehabilitaciju oko 1000 kilometara puta.

GASOVOD OD ALEKSANDROVCA DO TUTINA ZA 48 MILIONA EVRA

Ministar rudarstva i energetike Srbije, Aleksandar Antić je danas u Skupštini Srbije rekao je da je prioritet Vlade da se izgradi gasovod od Raške, preko Novog Pazara, do Tutina, što treba da počne jula iduće godine.

On je odgovarajući na pitanje poslanika Muamera Zukorlića o stvaranju infrastrukturnih uslova za razvoj tog područja, rekao da će to koštati 48 miliona evra.

Po njegovim rečima, gasovod je nužan za razvoj industrijske zone u tom području.

- Doneli smo odluku i radi se prostorni plan za gasovod koji će snabdevati Kopaonik, Rašku, Novi Pazar i Tutin - rekao je Antić.

Dodao je da su u državnom budžetu odredjena sredstva za početne rashode, a projekat će realizovati "Srbijagas".

PENZIJE OD JANUARA 2018. VEĆE NEGO PRE MERA 2014.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će posle povećanja penzija od 1. januara 2018. godine penzije za 90 odsto poenzionerea biti veće nego što su bile 2014. godine i pre mera fiskalne konsolidacije.

Brnabić je to odgovorila na poslaničko pitanje poslanika Jovana Jovanovića kada će penzije biti povećane i podsetila da su u 2008. godini penzije bile četiri puta povećavane.

Printskrin: Youtube/ParlamentSrbija

Tada je, kaže, bila reč o političkom povećanju penzija i prikupljanju glasova pred izbore i stoga je zemlja išla u bankrot, koji je uspela nova vlast da spreči fisklanim merama.

- Na svu sreću, zahvaljujući ovim nepopularnim i hrabrim odlukama u prethodne tri godine, mi danas imamo rast koji se zasniva na proizvodnji, investicijama, izvozu i zdravim osnovama - rekla je Brnabić.

Penzije će, istakla je, posle povećanja od 1. januara 2018, za 90 odsto penzionera biti veće nego pre mera 2014. godine, izuzimajući one koji imaju najveće penzije.

Dodala je i da će mere koje se tiču penzija biti ukinute 2018. godine.

Ona je više puta prekidana u odgovorima na pitanja te je zamolila da joj dozvole da, kada je već pitaju, i da odgovori na postavljena pitanja.

NEMOJTE DA POSTAVLJATE PITANJA, AKO NE ŽELITE DA ČUJETE ODGOVOR

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas u Skupštini da je situacija u medijima u Srbiji katastrofalna, ali nasleđena, i, iznoseći podatke i primere, istakla da je do 2014. bila dva puta gora nego sada.

- Vlada Aleksandra Vučića je prva vlada koja je svojevremeno usvojila set medijskih zakona kako bi se poboljšala medijska slika u Srbiji, upravo na zahtev medijskih udruženja - rekla je premijerka u delu sednice posvećenom odgovorima na poslanička pitanja.

Povlačenje države iz medija, prilagođavanje medija i opstanak medija na tržistu je vlada usvojla, rekla je, jer su se za to godinama zalagala medijska udruženja i asocijacije, "upravo oni koji sada kažu da država treba da pomaže medijima".

- Čula sam nebrojeno puta da situacija u medijima nikada do sada u Srbiji nije bila gora. Danas je najgora, to čujem iz dana u dan - navela je Brnabić i rekla da je njena izjava iz Brisela da ima malo objektivnih medija u Srbiji naišla na veliku osudu, ali dodaje, "to nisu samo moji lični utisci".

Na tragu izjava da je situacija u medijima gora nego ikada, premijerka je pročitala izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije iz 2011. godine kada je na čelu tog tela bila Verica Barać, a predsednik vlade Mirko Cvetković.

- Tu se navodi da je u tom periodu vršen snažan politički pritisak na medije i da je nad medijima uspostavljena potpuna kontrola. Dalje se navodi da više ne postoje mediji iz kojih građani mogu da dobiju potpune i objektivne informacije - rekla je Brnabić i dodala da je tada rečeno da "nema objektivnih medija", dok je ona rekla da ih "ima malo", što je izazvalo nesrazmerno veće napade.

Takođe, Brnabić navodi i primer kada je Evropski parlament usvojio rezoluciju kojom "izražava zabrinutost zbog kontrole vlasti nad medijima".

Foto: Tanjug/Filip Krajinovic

U toj rezoluciji, navodi premijerka, sporna je i privatizacija "Večernjih novosti", kao i napadi i pretnje novinarima i "onemogućavanje pristupa internetu za građane Srbije".

- Sada kažete da je digitalizacija smešna, a mi barem želimo da damo internet svima - navodi Brnabić.

Tada su novinari u Srbiji opisani kao ''poniženi, ućutkani, osiromašeni''. Mi smo to zatekli i pokušavamo da rešimo", istakla je Brnabić.

Da ne idemo tako daleko u prošlost, kaže Brnabić i navodi primere iz 2003. godine kada je, kaže, predsednik "otvoreno vređao novinare i nazivao ih marginalnim pojavama"

- Tada je gradonačelnik šutirao novinare, kada se uključio diorektno u jednu tv emisiju i izvređao jednu novinarku u studiju. Posle toga je postao i ministar- podsetila je Brnabić.

- Da ne idemo tako daleko u prošlost, u novembru 2014. smo imali ispad poslanika iz opozicije, kada je izneo niz uvreda, da se novinari mogu kupiti za 300 evra, da su ološ i da su zlo + navela je Brnabić.

Ona je navela i primer od pre malo više od mesec dana kada su "UNS, NUNS kritikovali jednog od lidera opozicije koji je vređao novinare iz Tanjuga, Bete, Foneta", rekla je Brnabić i dodala da jedan od lidera opozicije i otvoreno "deli medije na podobne i nepodobne".

- Ja sam ponosna što sam premijer i što sam bila ministar u vladi Vučića koja je uvek pozivala sve novinare na sve događaje i uvek odgovarala na sva pitanja - rekla je Brnabić.

Ona je navela i da ne odbija sastanke sa predstavnicima bilo kojeg medijskog udruženja, kao i da će se sutra sastati sa predstavnicima lokalnog medija "Valjevo plus" koji su joj u pozivu rekli da imaju problema "jer su kritičnji prema vlasti".

- Trudimo se da uradimo sve u isto vreme i zato je ovakva medijska slika u Srbiji, a ona je pre 2014. bila dva puta gora nego sada - zaključila je Brnabić.

Tokom njenog izlaganja došlo je do komešanja u sali, predsednica Skupštine Srbije polemisala je s poslanicima koji su dobacivali iz klupa i rekla da ih "ne vidim u budućnosti".

Prmijerka Brnabić poručila je poslanicima: Nemojte da postavljate pitanja ako ne želite da čujete odgovor.

Foto: Tanjug/Filip Krajinovic

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da Evropski parlament prvi put ove godine nije za Srbiju naveo da postoji manjak slobode medija.

- EP prvi put ove godine nije upotrebio definiciju manjak slobode medija, već ukazuje na neophodnost unapređenja kulture i profesionalizma medija u Srbiji, što je bitno drugačije - rekla je Joksimović tokom rasprave o medijima u Skupštini Srbije.

Ona je rekla da opozicija zloupotrebljava pitanja slobode medija i napomenula da to jeste važno za evropske integracije, ali isto tako i pitanje profesionalizma i novinarske etike jeste važno.

- Situacija medija u Srbiji ne da nije najgora, već je bolja od mnogih u regionu i a možda smo čak bolji i od nekih članica EU, ali smo mi kao zemlja kandidat pod većom lupom - naglasila je Joksimović.

Rekla je da je vlada u pripremi nove medijske strategije doživela opstrukciju u radnoj grupi dela novinarskih udruženja koja sebe deklarišu kao nezavisna udruženja:

- Na osnovu njihovog činjenja, odnosno nečinjenja, mogu da zaključim da su tu različiti politički i ekonomski interesi koji nemaju mnogo veze sa profesionalizacijom.

Joksimović je rekla da medijska stategija treba da odgovori prvo koja je definicija novinara i istraživačkog novinarstva i da je važno da predstavnici medijskih udruženja učestvuju u toj raspravi, da ne budu blogeri i tviteraši sutra stavljeni u kontekst novinarske profesije.

- Da li je istraživačko novinarstvo samo novinarstvo koje se bavi slučajevima korupcije, a naravno da treba da se bavi korupcijom svih javnih funkcionera, ali znači i socijalno i društveno odgovorno novinarstvo koje pokreće i tabu teme - napomenula je Joksimović.

Ministarka je rekla da kritika vlade nikada nije sporna, ali se istraživačko novinarstvo kod nas izvitoperilo.

Dodala je da treba videti kako se ti koji sebe nazivaju nezavisnima odnose u Radnoj grupi prema onima koji ne podržavaju njihove stavove.

Joksimović je rekla da postoji Memorandum o merama za povećanje bezbednosti novinara, a da mnoga od novinarskih udruženja ne žele i zlobupotrebljavaju taj proces, jer prijave napade, ali posle ne daju potrebne podatke.

Foto: Tanjug/Filip Krajinovic

POSLANICI SRS NAPUSTILI SEDNICU

Poslanici Srpske radikalne stranke (SRS) napustili su danas Skupštinu Srbije nezadovoljni načinom na koji premijerka Ana Brnabić i ministri odgovaraju na pitanja poslanika.

VRAĆAMO 92.000 HEKTARA ZEMLJE NA OSNOVU RESTITUCIJE

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da na osnovu Zakona o restituciji, starim vlasnicima treba da budu vraćena 92.000 hektara zemlje.

Odgovarajući na poslanička pitanja u Skupštini Srbije, Nedimović je kazao da vraćanje zemlje starim vlasnicima neće biti problem jer postoji državni fond od 500.000 hektara.

- U stalnoj smo komunikaciji sa Agencijom za restituciju. Zemlju koja je predvidjena za vraćanje starim vlasnicima, nismo dali u dugoročni zakup - kazao je ministar.

Dodao je da ima problema sa zemljištem gde postoje razni objekti kao i sistemi za navodnjavanje.

- Dajemo sve od sebe da ispravimo istoijsku nepravdu i vratimo oduzetu zemlju ali ne možemo napraviti novu nepravdu - rekao je Nedimović.

CVETKOVIĆ NIJE DOLAZIO U SKUPŠTINU, A RETKO I U VLADU

Premijer vlade koju je vodila DS Mirko Cvetković nije bio nijednom u parlamentu, rekla je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, uzvraćajući na primedbe i dobacivanja opozicije iz klupa, koje su se uglavnom savodile na to da vlada ne valja i da ne radi dobro.

Svaka država počiva na tri stuba - zdravoj i dinamičnoj ekonomiji, efikasnoj javnoj uprav i vladavini prava, primetila je Brnabić i podsetila šta je sve vlada uradila.

Rekla je da jeste da je sada prvi put u svojstvu premijera u parlamentu i odgovara na pitanja, te primetila:

- Cvetković nikada nije bio u parlamentu i odgovarao na pitanja poslanika, a retko je bio i u vladi, jer su sve bile telefonske sednice.

Mnogo je, kaže, rađeno na podizanju ekonomije, zato je Srbija sada 47. na Duing biznis listi Svetske banke, a da je 2008. bila 86-a, odnosno 94-a, i zato je Svetska banka upravo proglasila Srbiju za najbolju zemlju u jugoistočnoj Evropi po kriterijumu sprovedenih reformi.

Kako je rekla, napredovali smo za 12 mesta na listi slobodne konkurentnosti, više od 13 odsto rast je spoljnotrgovinske razmene, novozaposlenih je 5,5 odsto više, pokrenuta je reforma javne uprave...

Brnabić je rekla i da je rast zasnovan na investicijama i proizvodnji, da i MMF i Fiskalni savet to potvrđuju i navela da je suficit u budžetu 80 milijardi, pa i da se sve "sutra ujutru vrati PDV" opet ima 50 milijardi dinara u suficitu.

OPOMENA BOŠKU OBRADOVIĆU JER JE KRAVATOM DAVIO POSLANIKA SNS

Predsednica Skupšine Srbije Maja Gojković danas je izrekla opomenu poslaniku Dveri Bošku Obradoviću što je obrazložila time da je videla da je "Obradović kravatom davio poslanika Srpske napredne stranke".

Ona je nekoliko minuta posle prve opemen, izrekla Obradoviću i drugu, uz obrazloženje da je to uradila "zašto što se Obradović glupira u parlamentu".

Gojković je prethodno zamolila Obradovića da "fizički ne ugrožava poslanike", a ostalima u sali je uputila izvinjenje "jer prisustvuju lošem performansu Obradovića".

Izveštači iz novinarske sobe u televizijskom prenosu sednice nisu mogli da vide šta se desilo u skupštinskoj sali.

Printksin: parlament.rs

U prenosu se videlo da Obradović, pošto mu je izrečena opomena, stoji u vrhu skupštinske sale i gestakulira prema stolu za kojim sede presedavajući. Potom je seo u klupu, gde inače sede poslanici SNS.

NAŠA ZEMLJA SE NAZIVAL I "DELTALENDOM"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je danas da je situacija koju je zatekla vlada 2012. bila da se merilo koliko se radnih mesta izgubi na sat, a sada se meri koliko se novih radnih mesta otvara na sat.

Stefanović je kazao da je suštinski pokazatelj za napredak jedan zemlje stopa nezaposlenosti.

- Danas se u skupštini više ne priča o stopi nezaposlenosti. Kada su neki drugi bili na vlasti 2012.stopa je bila skoro 26 odsto, a danas je 11,8 odsto. Zbog toga se ne priča o nezaposlenosti. To je dobar ekonomski pokazatelj, a do njega je došlo jer je vlada stvorila ekonomski prostor, a da nije prodavala imovinu - kazao je on.

Istakao je da sada ljudi imaju plate, nešto da donesu kući, za razliku od ranije kada su imali „nula“, dodajući da ne treba podsećati na 400.000 radnika koji su ostali bez posla između 2008. I 2012.

Kaže da su tada tajkuni vladali i da im je bilo odlično, pre svega Miškoviću, zbog kojeg se naša zemlja nazivala i „Deltalendom“.

U njegovom kabinetu su se formirale vlade, a investitori su bili narkodileri, ukazao je Stefanović.

Printksin: parlament.rs

Ukazao je i da je bilo brojnih mahinacija na osnovu kojh su se bogatile ranije vlasti, posebno navodeći kao primer dom za hendikpeiranu decu, čije renoviranje je trebalo da košta milion evra, a, kako je konstatovao, nestale su pare uzete od građana, i nema ni doma.

Stefanović je, osvrnuvši se na ponašanje pojedinih poslanika, rekao da vidi da neki članovi opozicije očekuju da vlada odgovara rečima koje su im dali oni, i da im smeta što predstavnici vlade odgovaraju kako žele.

- Oni mogu da postave pitanja koja hoće, da dobacuju, vode dijalog sa premijerkom. Dobro znam poslovnik, pošto sam bio predsednik skupštine. Nije lako gospođi Gojković da radi u ovim okolnostima - istakao je on.

Stefanović je zaključio da danas ljudi imaju budućnost, danas su normalni i pristojni i hoće da rade, i zato stranci prepoznaju Srbiju kao mesto za ulaganje.

I KADA BI SE VRATIO DUG ZA PDV U BUDŽETU BI OSTAO SUFICIT

Premijerka Ana Brnabić rekla je danas u Skupštini Srbije da je suficit u budžetu Srbije 80 milijardi dinara i da bi i kada bi se vratio dug za porez na dodatu vrednost (PDV) od 30 milijardi dinara ostao suficit od 50 milijardi dinara.

Ona je, odgovarajući na pitanje poslanika Miroslava Aleksića zašto kasni povraćaj PDV rekla da je naredjena najstoža kontrola povraćaja PDV.

Na pitanje Aleksića zašto je rast bruto domaćeg proizvoda(BDP) u Srbiji najniži u regionu Brnabić je rekla da i prethodnih godna od 2.000 godine BDP bio nizak, a samo 2008. godine je bio 3,1 odsto.

- Pad BDP je posledica suše i nedostatka sistema za navodnjavanje jer je samo tri odsto površina pod sistemom za zalivanje - rekla je Brnabić i istakla da u Srbiji 35 godina nije ulagano u sisteme za navodnjavanje.

Dodala je da nije bilo "udara" u hidoroenergetskom sektoru rast BDP ove godine bio bi tri odsto.

- Naš rast je zasnovan na zdravoj ekonomiji, rastu proizvodnje, investicija i izvozu - rekla je Brnabić.

Ona je dodala da bi volela da je bolje, ali da je "teško posle svega što su zatekli".

BILI SU ODBROJANI DANI VOJSCI SRBIJE

Najveći uspeh u oblasti bezbednosti jeste što je prvi put posle 30 godina nabavljeno više aviona za potrebe ratnog vazduhoplovstva, ocenila je danas premijerka Ana Brnabić i najavila dalja ulaganja u namensku industriju.

Brnabićeva je, odgovarajući na pitanja poslanika, podsetila da je u Srbiju stiglo šest aviona Mig 29 i ukazala da je puno urađeno za Vojsku Srbiju, i da se 20.oktobra moglo videti koliko mnogo bolje danas izgleda vojska, koliko je bolje opremljena i koliko su vojnici sigurniji u sebe.

Rekla je da predstoji povećanje plata za bezbednosni sektor, kao i nastavak izgradnje stanova, i refinansiranje kredita.

- Važno je da na taj način pokažemo ozbiljnost i sigurnost naše zemlje - poručila je Brnabić.

Ona je namensku industriju označila kako jednu od mogućnosti daljeg ekonomskog rasta Srbije i najavila dalja ulaganja i razvoj te industrije.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je aktuelni predsednik Srbije, za vreme vršenja dužnosti ministra odbrane, započeo suštinske reforme vojne industrije.

Ukazao je da je odlučeno da se uloži više od 50 miliona evra u namensku industriju, kako bi se povećao njen kapacitet, jer postoji mogućnost da se proizvede i proda vojna oprema i materijal.

Rekao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova iskoristilo mogućnosti modernizacije svojih sistema, zahvaljujući domaćoj namenskoj industriji.

Ukazao je da bi bilo dobro za sektor bezbednosti da se nastavlja sa rešenjem stambenog pitanja.

Ministar za rad, socijalna i boračka pitanja Zoran Ðorđević ocenio je da je neodgovorna vlast, koja je bila do 2012.godine, sigurno namerno uništavala vojsku.

- Bili su odbrojani dani da VS bude u ogromnim problemima - rekao je Ðorđević, koji je bio ministar odbrane.

KOSOVO JE POKRAJINA U SRBIJI

Kosovo je pokrajina u Srbiji i vlada će učiniti sve da život Srba na toj teritoriji bude bolji, poručila je danas premijerka Ana Brnabić, odgovarajući na pitanje poslanika o polaganju zakletve srpskih sudija i tužilaca na Kosovu.

Brnabić je istakla da će te sudije i tužioci omogućiti veću i bolju pravnu sigurnost Srba na Kosovu u trenutku kada, kako je rekla, zbog nekih nemamo punu kontrolu nad južnom pokrajinom.

- Uradićemo sve kao vlada, nadam se uz podrsku skupštine, da se kvalitet života Srba na KIM unapredi koliko god moze. Želimo da naše sudije i tužioci budu na raspolaganju našim ljudima i to je velika stvar za njih. Ne znam zašto je vlada kritikovana za ovo - rekla je premijerka.

Ona je navela da je Srbija upravo zbog toga dobila i poene u međunarodnoj zajednici, jer je pokazala da stoji iza svojih reči i da implementira sporazume i sada još više može da se traži odgovor na pitanje - gde je Zajednica srpskih opština?

- Nekada je obećavano i nista nije rađeno, tako se gubi kredibilitet i urušava se zemlja. Ovo više nije takva zemlja - kazala je Brnabić.

Polaganje zakletve je, kaže premijerka, u skladu sa Briselskim sporazumom i odbranom teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laza

    26. oktobar 2017 | 19:23

    Upropasti ih Ana. Ubi ih ko Nemce. Dzabe su lagali oko podataka i statistike, Brnabićka je bila spremna.

  • Sokrat

    27. oktobar 2017 | 00:53

    Bolje DELTALAND nego veselinicevo i andrejevo...Ako od neke teritorije ne prihodujes PDV i akcize,vec naplacujes carinu moras biti bas umobolan da kazes da je tvoja...

  • Čika Jova

    26. oktobar 2017 | 21:29

    Nigde pravog pitanja, samo konstatacije, izvrtanje činjenica od opozicije i hvalisanje od pizicije. Niko nije pitao ništa od onoga što mene interesuje, a trebalo je.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA