≫ 

Vučić je imao prosek 9,44 na Pravnom: Otkrivamo kakve su ocene imali naši ostali političari! (FOTO)

U želji da proverimo ko u parlamentarnoj klupi može da se pohvali titulom najboljeg studenta, obratili smo se premijerki Ani Brnabić i ministrima Vlade Srbije

Nedavno smo otkrili da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić osnovne studije završio na Pravnom fakultetu u Beogradu sa prosečnom ocenom 9,44, kao i da je desetke "zaradio" iz predmeta Uvod u pravo, Opšta sociologija, Politička ekonomija...

Otkriveno s kojim prosekom je Vučić završio Pravni fakultet

U želji da proverimo ko u parlamentarnoj klupi može da se pohvali titulom najboljeg studenta, obratili smo se premijerki Ani Brnabić i ministrima Vlade Srbije.

Među njima je bilo onih koji su ignorisali pitanje, ali i onih koji su dostavili imena diplomskog rada, članova komisija, pa i proseka sa magistrature ili doktorata.

Foto: Tanjgu/Dimitrije Goll

Ana Brnabić je tako, posle završene "Pete beogradske gimnazije" upisala Univerzitet Northwood u državi Mičigen u SAD, gde je završila studije poslovne administracije.

- Od mogućih 4, imala sam ocenu 3,855 - rekla je predsednica Vlade, koja je školovanje nastavila u Engleskoj, u Londonu na Hull univerzitetu. Upravo tu je stekla MBA diplomu iz marketinga.

Poznato je da je prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić  diplomirao na Fakultetu političkih nauka u Beogradu sa prosečnom ocenom 10,00!

Printskrin: Tanjug

Za razliku od šefa socijalista, za mnoge je potpuna nepoznanica koje studije je završio potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

- Studirao sam na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, a prosečna ocena mi je bila 8,26 - kratko je poručio predsednik Socijaldemokratske partije Srbije.

Foto: Tanjug/Rasim Ljajić

Za ministarku građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, i potpredsednicu Vlade Zoranu Mihajlović zna se da je volela da uči.

- Na redovnim studijama sam položila 42 ispita, a prosečna ocena mi je bila 8.07. Na postiplomskim studijama imala sam 12 ispita, položila sam ih u roku sa prosekom 10.00, baš kao i magistarske i doktorske studije. Te godine sam, u svojoj 30. godini bila najmlađi doktor nauka - rekla nam je Mihajlovićeva.

Printskrin: Tanjug

Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu sa uspehom 7,88.

Foto: Milena Đorđević

Logično je da je ministarka pravde Nela Kuburović završila prava.

- Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2005. godine sa srednjom ocenom 9,10 - rečeno nam je iz njenog kabineta.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Jadranka Joksimović, ministar za evropske integracije, diplomirala je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, na smeru Međunarodni odnosi - i to kao student generacije.

Njena prosečna ocena bila je 9,69.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Isti fakultet i smer završio je i njen kolega iz redova SPS, Branko Ružić. Ministar državne uprave i lokalne samouprave pohvalio se svojim prosečnom ocenom 8.44.

- Moje zvanje je diplomirani politikolog za međunarodne odnose. Diplomski rad sam branio na temu "Koncepcija moći u delu Bertranda Rasela" i dobio ocenu 10.00. U komisiji su bila tri člana, profesori Čedomir Čupić, Vukašin Pavlović i Zoran Stojiljković - detaljno je pojasnio Ružić.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

 Ministar zdravlja Zlatibor Lončar diplomirao je 1997. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu sa uspehom 8.48.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Svoje ocene u indeksu od očiju javnosti sačuvali su:

 Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (Odsek Geografija na Prirodno-matematičkom fakultetu u Beogradu), Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja (Master ekonomskih nauka u oblasti Međunarodno bankarstvo i finansije), Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta (dipl. inženjer organizacionih nauka na Fakultetu organizacionih nauka), Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja (Pravni fakultet u Beogradu), Slavica Đukić-Dejanović, ministar bez portfelja zadužen za demografiju i populacionu politiku (Medicinski fakultet), Nenad Popović, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj (Mašinski fakultet u Beogradu), Dušan Vujović, ministar finansija (Ekonomski fakultet u Beogradu), Goran Knežević, ministar privrede (Ekonomski fakultet u Beogradu), Nebojša Stefanović, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova - (Fakultetu za poslovne studije), Goran Trivan, ministar zaštite životne sredine (Šumarski fakultet, odsek Pejzažna arhitektura), Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike (diplomirani ekonomista) i Aleksandar Vulin, ministar odbrane (Pravni fakultet u Kragujevcu).

Daljinac

(Sanja Ilić -č s.ilic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolaj

    2. novembar 2017 | 20:55

    Sve iz vlasti i Vlade, gde su ocene lidera opozicije, oni nisu ništa završili i nisu dobijali ocene?

  • nana

    2. novembar 2017 | 14:20

    Onaj ko je bio vredan i marljivo ucio, taj ima sta da pokaze.

  • sed

    2. novembar 2017 | 20:40

    Svi ministri su obrazovani ljudi vredno rade svoj posao .Imaju predsednika koji ih podrzava i zajedno sa njima tezi ka napredku svoje drzave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA