Beograd počinje sa primenom kontramera protiv Prištine

Nama ništa drugo nije preostalo nego da od danas počnemo sa primenom određenih kontramera i te ćemo mere sukcesivno pojačavati zavisno od razvoja situacije. Nismo srećni zbog toga, ali naprosto, posle ovakve izjave nemamo nikakav manevarski prostor za rešenje ovog problema - izjavio je Ljajić

  • 5

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da će Srbija početi sa primenom određenih kontramera nakon najava iz Prištine da neće promeniti odluku o uvođenju dažbine na uvoz brašna.

Ažuriran spisak priznanja Kosova: NEMA DVE ZEMLJE!

NATO LUPIO ŠAKOM O STO: Stopirano formiranje "Vojske Kosova"

- Nama ništa drugo nije preostalo nego da od danas počnemo sa primenom određenih kontramera i te ćemo mere sukcesivno pojačavati zavisno od razvoja situacije. Nismo srećni zbog toga, ali naprosto, posle ovakve izjave nemamo nikakav manevarski prostor za rešenje ovog problema - izjavio je Ljajić.

Ljajić je to rekao nakon što je kosovski ministar trgovine i industrije Bajram Hasani izjavio da Priština neće promeniti odluku o uvođenju takse na uvoz brašna i otvorio mogućnost uvođenja novih antidamping taksi.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ministar je rekao i da ne može govoriti o konkretnim kontramerama, jer će Vlada Srbije, za razliku od kosovske strane uvoditi samo one mere koje su u skladu sa međunarodnim standardima.

- Nikakve mere koje mogu da budu protiv ili CEFTE ili Evropske komisije nećemo preduzimati, preduzimaćemo sve ono što je u skladu sa našim zakonima, ali ćemo dati vrlo jasan signal da mi ne možemo tolerisati više ovakvo ponašanje i uvođenje ovakvih mera koje nikakav realni osnov nemaju - istakao je Ljajić.

Foto: Wikipedia/ZlatanJovanovic, Guliver/Sean Gallup/Getty Images

Ljajić je rekao da se ovde radi o uvođenju mera protiv čitave mlinarske industrije u Srbiji i da nema ni govora o tome da je bilo dampinških cena.

- Mi smo danas pisali pismo i komesaru Hanu, želimo da od njega dobijemo odgovor da li je ovo evropsko ponašanje - zaključio je on.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    3. novembar 2017 | 14:08

    Resenje ne saljite brasno Nek se snalaze na drugoj strani i onako koriste evropski budzet

  • ralence

    3. novembar 2017 | 15:53

    У свету нико нормалан не продаје своје сировине него их прерађује и тако зарађује на томе.

  • Cika Velja

    3. novembar 2017 | 23:01

    E jesmo nasli sa kim cemo da se nagadjamo!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA