BIVŠI SABORCI U KLINČU: Pajtić najavio tužbu protiv Šutanovca (FOTO)

Optužba na optužbu - aktuleni lider demokrata opleo po bivšem predsedniku, ovaj najavio tužbu

  • 69

Nekadašnji predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić najavio je danas da će podneti tužbu protiv aktuelnog predsednik DS Dragana Šutanovca i njegovih saradnika zbog toga što su ga, kako navodi, optužili za finansijske malverzacije. Prethodno je Šutanovac izjavio da su Pajtić i Dragan Đilas devastirali stranku, dok je Medijska mreža Antidot objavila je istraživanje, u kome “glavnu krivicu za finansijsku dubiozu DS snose Dragan Ðilas i Bojan Pajtić, koji su "krizu stranke koristili za lično bogaćenje".

Deo opozicije na sastanku sa Hanom: Lideri dva pokreta nisu pozvani (FOTO)

- Nisam mogao ni da sanjam da će me za 'finansijske malverzacije' optuživati neko iz sopstvene stranke. Klevetanje nikada nije bilo demokratski manir. Prećutao sam laži koje neki ljudi mesecima prenose po stranci... preko ponovljenih javnih kleveta ne mogu preći i niko ne bi. Ko kaže da bi, kaže jer nije meta. Zbog svega navedenog, ne preostaje mi ništa drugo nego da protiv Dragana Šutanovca i svih njegovih saradnika koji su učestvovali u klevetanju, podnesem tužbe - naveo je Pajtić na svom Fejsbuk nalogu.

Printskrin: Facebook/Bojan Pajtic

On je naveo da je Šutanovac na 28. godišnjicu stranke navodima da je Pajtić jedan od onih koji su "devastirali DS" najavio "puštanje u medije pamfleta pod nazivom 'Izveštaj radnog tela za utvrdjivanje finansijskog stanja i kontrolu načina trošenja finansijskih sredstava DS'", koji je juče osvanuo u javnosti.

Podsećamo, aktuelni lider DS je u intervju listu "Danas" rekao da su predsednici stranke posle 2012. godine (Dragan Đilas i Bojan Pajtić) devastirali DS.

- Neka rukovodstva posle 2012. su svojim neznanjem, ali i lošim odlukama stranku devastirali kako u biračkom telu tako i finansijski i doveli nas u ogromne dugove iz kojih još ne možemo da se izvučemo - kazao je između ostalog Šutanovac.

Foto: Tanjug/Rade Prelic

Na potpitanje da li tu misli na Dragana Đilasa i Bojana Pajtića, Šutanovac je odgovorio potvrdno.

- Zato sam se i kandidovao za predsednika DS, kako bismo uradili sve i zaustavili slobodan pad - rekao je tada Šutanovac.

U međuvremenu objavljeno je istraživanje Medijske mreže Antidot čija je tema, kako su naveli, "finansijska devastacija" DS, a sve pozivajući se na originalni Izveštaj Radne grupe DS iz novembra prošle godine o preispitivanju načina trošenja sredstava te stranke.

Prema Antidotu, “glavnu krivicu za finansijsku dubiozu DS snose Dragan Ðilas i Bojan Pajtić, koji su "krizu stranke koristili za lično bogaćenje", te uz pomoć Aleksandra Šapića i Dušana Elezovića tu partiju "gurnuli u dužničko ropstvo prema Draganu Ðilasu, kao svom najvećem poveriocu”.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Antidot navodi da je Radna grupa stranke, u poverljivom izveštaju, procenila da je ukupan odliv sredstava sa računa demokrata, “do koga je došlo usled štetnih odluka bivših partijskih čelnika Dragana Ðilasa i Bojana Pajića, dostigao iznos od 134 miliona dinara, odnosno više od miliona evra”.

Ðilas nije želeo da komentariše ove navode za Tanjug, što je agenciji preneo njegov saradnik za medije, dok Šutanovac nije danas želeo da komentariše tužbu koju je protiv njega najavio bivši predsednik demokrata Bojan Pajtić.

Inače, kako se može videti na sajtu Narodne banke Srbije, dug DS-a po blokadi na današnji dan iznosi oko 84,1 milion dinara, a računi stranke blokirani su ukupno 1. 097 dana.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA