≫ 

Srpska lista izlazi iz Vlade Kosova, 20. aprila pravi ZSO

- Mi ćemo 20. aprila formirati ZSO, na pet godina od Briselskog sporazuma - naveo je predsednik Srpske liste Goran Rakić

  • 7

Gradonačlenik Kosovske Mitrovice i predsednik Srpske liste Goran Rakić otkrio je da će ta lista izaći iz kosovske vlade i samostalno formirala Zajednicu srpskih opština.

(UŽIVO) Nabijali su me na koleno, uzvikivali "Alahu ekber", vadili nož i pravili selfije: Đurić u zavojima opisao torturu Albanaca

On je to izjavio posle konsultacija koje su objavljene sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednikom Kancelarije za KiM Markom Đurićem.

- Mi ćemo 20. aprila formirati ZSO, na pet godina od Briselskog sporazuma - naveo je.

On je ocenio da se radi o terorističkom napadu na goloruki narod.

- Mi kao predstavnici srpskog naroda na KiM, nećemo više biti nemi, i nećemo biti više ikebana - naveo je.

- Ovo je juče bio probni balon kako da specijalne jedinice osvoje sever, mi smo toga svesni i sa novonostalom situacijom smo upoznali predsednika Vučića - rekao je Rakić i pozvao Srbe sa Kosova i Metohije da ne učestvuju u formiranju vojske Kosova.

- Molim vas, nemojte ići u tu vojsku, jer ćemo sutra doći u situaciju da udari brat na brata, a to nam u ovom trenutku najmanje treba. Nemojte da mi budemo jedan drugome vuk, nemojte da vi budete vukovi našoj deci, srpskoj deci - rekao je on, uz poruku "da će naći način da se reše problemi i popravi njihovo materijalno stanje, za koje zna da nije na zavidnom niovu".

- Vučić nam je rekao - nećemo dozvoliti novu "Oluju" i novi "Bljesak" - rekao je Rakić i dodao da će sutra u Kosovskoj Mitrovici održati sednicu svih deset opština sa većinskim srpskim stanovništvom.

- Mi ćemo 20. aprila formirati ZSO, na pet godina od kada je to odlučeno u Briselskom sporazumu - naglasio je Rakić.

On je istakao da za to imaju podršku Beograda.

Ministar u Vladi Kosova Dalibor Jevtić kaže da je odluka o izlasku iz te vlade donesena jednoglasno.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Sastanak predsednika Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srpske liste održan je iza zatvorenih vrata u Predsedništvu u Beogradu.

Predsedništvo Srpske liste sinoć je usvojilo inicijativu za napuštanje Vlade u Prištini, a predsednik te liste Goran Rakić rekao je ranije danas da će konačna odluka o učešću u kosovskoj vladi biti doneta posle konsultacija sa Vučićem.

Građanska inicijativa "Srbija, demokratija, pravda" saopštila je da Srpska lista treba odmah da napusti kosovske institucije, kao i da se preispita dalje učešće u briselskom dijalogu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    27. mart 2018 | 14:00

    Samo neka bude u korist naseg naroda na KIM.

  • Igor

    27. mart 2018 | 17:04

    Dosta je bilo statiranja, prelazi se na konstruktivnu akciju.

  • Milana

    27. mart 2018 | 13:35

    Verujem da je odluka doneta u cilju cuvanja srpskog zivlja na Kosovu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA