≫ 

Snažan protest Brnabić kod Stejt departmenta: Premijerka ima jasan zahtev (FOTO)

Premijerka Srbije razgovarala je sa vršiocem dužnosti zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD

  • 2

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa vršiocem dužnosti zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD i direktorom Kancelarije za Južnu i Centralnu Evropu Metjuom Palmerom obilateralnim odnosima dve države, evrointegracijama Srbije i dijalogu Beograda i Prištine.

Puč u Prištini: Borba za sultanski presto dok tajne službe hapse!

Premijerka Brnabić je sagovorniku izrazila snažan protest povodom hapšenja direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića i napada na srpske zvaničnike, civile i novinare od strane prištinske policije.

Ona je, takođe, istakla da Srbija od međunarodne zajednice očekuje osudu nasilja prištinskih bezbednosnih snaga, piše u saopštenju Kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Srbije.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Palmer je ocenio da je prevashodni interes SAD da se očuva mir, stabilnost i bezbednost regiona Zapadnog Balkana.

On je iskazao nezadovoljstvo zbog nedavnih incidenata na Kosovu i Metohiji i naglasio važnost nastavka dijaloga Beograda i Prištine pod okriljem Evropske unije.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Prema njegovim rečima, implementacija sporazuma i dijalog je jedini načinda se pronađe konstruktivno rešenje.

Predsednica vlade podsetila je da je Srbija ispunila sve preuzete obaveze iz Briselskog sporazuma i da isto očekuje i od Prištine. Još jednom je istakla važnost formiranja ZSO i naglasila da je Beograd spreman da nastavi dijalog sa Prištinom.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Palmer je istakao da SAD teži nastavku pozitivne dinamike bilateralnihodno sa sa Srbijom. Prema njegovim rečima, vizija Srbije i SAD je ista, a to je stabilna i prosperitetna Srbija u Evropskoj uniji, piše saopštenju iz Nemanjine 11.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA