≫ 

Tatjana Macura napustila Dosta je bilo: Tu nema ni D od demokratije

Nije precizirala da li će u Skupštini Srbije delovati kao samostalna poslanica, navodeći da za sada to pitanje ostavlja kao "nedefinisano"

  • 2

Poslanica Dosta je bilo Tatjana Macura, koja je nedavno objavila da će se kandidovati za predsednicu pokreta Dosta je bilo, rekla je danas novinarima u parlamentu da je izašla iz tog pokreta.

Raspad sistema u Dosta je bilo! Radulović više neće biti predsednik, isključeno 9 članova: Dvojica poslanika tvrde da je u toku puč u Pokretu

Kao razloge, Macura je navela to što nije povučena odluka da se u organizaciju vrate nedavno "sramno izbačene" kolege putem onlajn sednice, kao i zbog činjenice da nije organizovan Glavni odbor koji se "izgleda nikada neće ni održati".

- I sam izborni proces je bio takav da bi mu pozavideli i mnogi ozbiljniji manipulatori. Imajući u vidu da smo i sami kritikovali izborne procese, doživeli smo to da unutar jedne organizacije koju smo gradili, nema ni ''d'' od demokratskog procesa - rekla je Macura.

Kaže da njena kandidatura nikada nije bila prosleđena članstvu, te da rukovodstvo u ostavci nije zaista ni želelo da podnese ostavku.

- Donela sam tešku odluku da napustim Dosta je bilo - rekla je ona.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Nije precizirala da li će u Skupštini Srbije delovati kao samostalna poslanica, navodeći da za sada to pitanje ostavlja kao "nedefinisano".

- Mislimo da ćemo se radije upustiti u organizaciju nečeg novog - rekla je Macura, koja se pred novinarima pojavila sa Vladimirom Ðurićem i Aleksandrom Stevanovićem, koji su nedavno isključeni iz stranke.

Pokret su napustili i potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Ivan Stijepović, koordinator za Toplički okrug Igor Stojanović i šefica poslaničkog kluba u Skupštini AP Vojvodina Zorica Damjanović.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA