Inspekcija u Kulturnom centru Srbije u Parizu: Izdat hitan nalog

Ova inspekcija je usledila posle navodnog sukoba između direktora Centra Radoslava Pavlovića i ambasadora Srbije u Parizu Rajka Ristića

  • 2

Po nalogu prvog potpredsednika Vlade Srbije i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića izvršena je inspekcija rada Kulturnog centra Srbije u Parizu, piše u saopštenju Ministarstva.

Velike promene u srpskim ambasadama: Koliko diplomata ide kući?

Obavljeni su razgovori sa svim učesnicima događaja u Kulturnom centru Srbije, o radu Kulturnog centra razgovarano sa direktorom Radoslavom Pavlovićem i zaposlenima u centru.

Ambasada Srbije u Parizu - Foto: paris.mfa.gov.rs

Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Ivica Tončev i generalni sekretar Veljko Odalović su razgovarali i sa ambasadorom Ristićem na temu rada Kulturnog centra Srbije.

Ivica Tončev -Foto: Wikipedia

Tokom inspekcije, naloženo je da se Kulturni centar Srbije u Parizu hitno ponovo otvori.

Ministru Dačiću će biti podnet izveštaj i biće predložene konkretne mere u vezi sa omogućavanjem nesmetanog rada Kulturnog centra Srbije, navedeno je u saopštenju.

Ova inspekcija je usledila posle navodnog sukoba između direktora Centra Radoslava Pavlovića i ambasadora Srbije u Parizu Rajka Ristića.

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    18. april 2018 | 11:26

    Kulturni centar Srbije,nalazi se na najlepsem mestu, u Parizu.Preko puta muzeja "Bobur",kroz koji prodje, nekoliko miliona turista.Mas centar slizi,za uhlebljenje - kadrova...

  • Jelica

    18. april 2018 | 17:52

    Bila sam u prilici da posećujem Jugoslovenski, zatim, Srpski kulturni centar u Parizu kao francuski stipendista. Smešten u srcu Pariza, neposredno pored ulaza u čuveni Bobur, u koji svakodnevno uđe hiljade ljudi, nikad nije imao ljude(vlasti) koji bi sa apsolutnom posvećenošću branili svoju zemlju,njenu kulturu i istinu o njoj nasuprot dobro plaćenoj agresivnoj, u jednom periodu, medijskoj propagandi laži protiv Srbije. Kad sam poslednji put bila u Boburu pre više godina, knjižar me je zapitao da li je istina to što se o nama plasira. Pitala sam ga šta studira? "Nisam završio filosofiju jer sam se pri kraju studija oženio"- reče. "Ako vi kao filosof tako olako prihvatate propagnadne laži, šta možemo očekivati od drugih ljudi" odgovorih. Poklonio mi je gomilu francuskih knjiga i sitnica za devojčicu da bi se malo iskupio za grešku u zaključivanju. Nisam mogla da se odbranim od tog njegovog "dara". Jelica Roćenović, novinar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA