≫ 

Brnabić u Skoplju, stigla i Mogerini: Radna večera premijera sa Zapadnog Balkana (FOTO)

Večeri, pored Zaeva i Brnabićeve, prisustvuju i premijeri Albanije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, kao i kosovski premijer

  • 0

Premijerka Srbije Ana Brnabić prisustvuje večeras u Skoplju večeri koju premijer Makedonije Zoran Zaev priređuje za kolege iz regiona, potvrđeno je Tanjugu u kabinetu predsednice srpske vlade.

Večeri za premijere Zapadnog Balkana u Skoplju, prisustvovali su premijerka Srbije Ana Brnabić, predsednik vlade Crne Gore Duško Marković, kosovski premijer Ramuš Haradinaj, kao i predsednici vlada Albanije i Bosne i Hercegovine, Edi Rama i Denis Zvizdić.

Brnabićeva sa šefom delegacije EU u Srbiji: Poslovna klima i ekonomija napredovale, neophodno nastaviti sa reformama (FOTO)

Učesnici na večeri razgovaraju, između ostalog, o situaciji u regionu, kao i procesima integracije Zapadnog Balkana u EU, saopštila je pres služba makedonske vlade, prenosi agencija MIA.

Evropska služba za spoljne poslove ranije je najavila da će neformalnom okupljanju i radnoj večeri premijera partnerskih zemalja Zapadnog Balkana prisustvovati i Visoka predstavnica za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Federika Mogerini.

Ona bi time praktično započela reegionalnu mini-turenju, nakon usvajanja Izveštaja Evropske komisije o napretku zemalja kandidata na evropskom putu.

Skoplje će, inače, sutra biti domaćin Digitalnog samita Zapadnog Balkana.

Foto: Tanjug/AP/Boris Grdanoski

- Premijeri su još jednom potvrdili svoje iskreno zalaganje za celovitu implementaciju reformi u svojim zemljama, kao i ubrzanje procesa ulaska u EU. Sa svoje strane, Mogerini je istakla potrebu da sve zemlje regiona Zapadnog Balkana ubrzaju sustinske reforme čime će ispuniti očekivanja svojih građana - navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug/AP/Boris Grdanoski

Kako se dodaje, premijeri Zapadnog Balkana su istakli svoje snažno opredeljenje i interes za jačanje saradnje i dobrosusedskih odnosa i unapređenje regionalne saradnje.

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije

Na neformalnoj večeri svi učesnici su se složili da je 2018. istorijska godina za region u da se Zapadnom Balkanu otvara velika mogućnost da naprave krupne korake ka EU integracijama, javila je MIA.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA