Odlučite! Da li ste nam prijatelji ili radite protiv Srbije: Dačić zagrmeo povodom priznavanja lažne države Kosovo

Šef diplomatije je podsetio da se Srbija godinama unazad susreće sa problemom priznavanja jednostarno proglašene nezavisnosti Kosova, ali da Vlada nastavlja sa svojom politikom

  • 4

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, povodom medijskih navoda da će Francuska uputiti proteste zemljama koje budu povukle priznanje lažne države Kosovo, izjavio je danas da Srbija ostaje pri svojoj politici, a da svi koji razmišljaju suprotno, moraju da se odluče da li su nam prijatelji i partneri ili će raditi protiv Srbije.

Naredni dani od ključne važnosti: Tači kaže da je dijalog sa Beogradom težak

- Kako mi se čini, i jedno i drugo nije moguće - rekao je Dačić odgovarajući na pitanja novinara u Sevojnu.

Šef diplomatije je podsetio da se Srbija godinama unazad susreće sa problemom priznavanja jednostarno proglašene nezavisnosti Kosova, ali da Vlada nastavlja sa svojom politikom, koja podrazumeva dogovor i kompromis, ali ne i odustajanje od državnih i nacionalnih interesa.

- Neće nas niko uplašiti time što nas ucenjuje. Mi ćemo i dalje svima objašnjavati da je u slučaju Kosova reč o nasilnoj secesiji i separatizmu, koji je suprotan međunarodnom pravu. Srbija tu lažnu državu ne priznaje - rekao je Dačić.

On je naglasio da će Srbija uspeti da smanji broj država koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

- To mnogo nervira one koji misle da je ovo pitanje rešeno i da je to nepovratan proces, ali vidite da je povratan - zaključio je Dačić.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    26. april 2018 | 13:27

    EU i USA su videle na delu nase politicare da nemaju cvrst stav i svoje JA pa rade sta hoce sa Srbijom imamo i dobar deo petokolonasa u samom vrhu vlade SrbijeJedan deo politicara je u stalnom kontaktu sa zapadnim ambasadama jer su im oni gazde pa stvaraju jos veci haos u vrhu vlastiSto to nerade sa Spanijom ?Spanska vlada je neumoljiva kad je u pitanju separatizam i terorizamnece nista da imaju sa albanskim teroristima koji sebe nazivaju vlast kosova a ovi nasi pregovaraju u BriseluSta se mora uraditi?Prekinuti sve pregovore sa teroristima vratiti R1244 u UN umesto u EU i reci jasno u UNda Srbija nemoze pod Nato Eu okupacijpm resavati pitanje juzne Srbije Kosovo i Metohiju a u UN ukljuciti Rusiju i Kinu u resavanjuNato Eu okupiranog dela Srbije

  • krsta

    26. april 2018 | 11:44

    Bravo,majstore Dacicu. Samo tako, ne moze oni vise tako da rade srbijom.Nismo jaki na kratke staze ali na duge ...duge jesmo. Kosovo je Srpsko,ima istoriju i poreklo.

  • Proka

    26. april 2018 | 11:46

    Ko da tebe neko pita

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA