Ne postoji batina koja će me naterati da slušam Haradinajeve i Hotijeve izjave: Vučić uputio poruku Briselu uoči nastavka pregovora (VIDEO)

- Nisam fasciniram njihovim idejama, ali se ne plašim pritisaka - rekao je predsednik Vučić

  • 21

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, povodom nastavka dijaloga Beograda i Prištine, u nedelju u Briselu, da je Srbija spremna da razgovara o kompromisima, ali ne i da prihvati bilo kakve pritiske.

To je srpska teritorija, njima ne pripada ni milimetar: Đurić oštro reagovao na Tačijeve i Hotijeve izjave o podeli Kosova

On je preneo novinarima da je sinoć kontaktirao ljude u Briselu i rekao "ako su ovo stavovi Albanaca da ne gubimo vreme, da ne dolazim", a da je zamoljen da dođe.

- Ako mislite da postoji ta batina kojom možete da me naterate da slušam i služim Haradinajevim, Hotijevim, Hodžajevim izjavama, nemojte da me zovete uopšte - poručio je Vučić.

Kazao je da nije fasciniran njihovim ingenizionim idejama, i da se ne plaši ni pritiska sa zapada.

- Pogrešnog čoveka ste našli za pritiske. Ako ste premni da razgovarate o kompromisa, mi smo spremni. MI ništa ne zakucavamo, i spremni smo da razgovaramo - naglasio je Vučić.

On je kazao da, ako na takav način misle Albanci da razgovaraju sa Srbijom, naša delegacija će otići u Brisel i reći „sve najbolje vam želimo“, a Evropi „kada ispune Briselski sporazuma da nastavimo“.

- Mislili su da me slome pred Brisel pričama o porodici, trovanja vode, navodnog otimanja novinara - kazao je predsednik.

NEĆU NIKOME DOZVOLITI DA MI NAPADA PORODICU

Vučić je, povodom raznih komentara i napisa na račun njegovog sina, koji je bio među navijačima srpske reprezentacije u fudbalu u Rusiji, ali i na ukidanje prvostepene presude kojom su na uslovne kazne zatvora od po šest i osam meseci osuđena sedmorica žandarma zbog fizičkog napada na njegovog brata, rekao da je to tako normalno u autokratskom režimu za koji ga optužju.

- Kada vas ubeđuju da su krivi bubrezi moga brata što su napali nečije prendreke, a pre toga su pričali da nije dao ni ličnu kartu, posle čega se ispostavilo da je dao sva dokumenta. Šta ćete, tako vam je u diktatorskim zemljama - rekao je on istakavši da su svi napadi u poslednje vreme usmereni i na to da ga "slome" pred Brisel što, kaže, neće moći, već će ga to samo ojačati.

- Moj sin nije ništa ukrao, niti išta kome nažao učinio. Kriv je što je kupio kartu i putovao u ekonomskoj klasi da gleda utakmicu reprezentacije. Bednici koji misle da nečiju decu treba da napadaju da bi nekoga pobedili to više neće moći - poručio je predsednik.

Upitao je šta se očekuje od zemlje u kojoj je diktatura i u kojoj javni servis tri meseca izveštava o "protestima protiv diktature" a ispostavilo se da je sve bilo zarad fotelje Saše Jankovića.

Pozvao je opozicionare koji to rade da se ne iživljavaju na detetu, već da slobodno traže "njegovu glavu". Kako je rekao takvi mogu da se vrate "starom sportu" da kradu iz skupštine, odnose fotelje, slonovaču...ali i dodao da je na kraju ipak bolje da je neko iz negove porodice ili on lično oštećen nego bilo koji drugi građanin.

Naveo je da to rade oni koji više ne znaju šta će jer im je oduzeo mogućnost da pljačkaju, i kojima smeta što se brine za građane i za državu.

Saša janković-Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

Predsednik Srbije je rekao i da ti takvi hoće izbore, o kojima stalno pričaju, mozda, ih i dobiju pa neka opet pobede kao što su i do sada i na beogradskim, predsedničkim i drugim prethodnim.

POZIVAM SVE DA NAVIJAJU ZA NAŠE ORLOVE

On se, posle priče o fudbalskoj utakmici Srbija - Kostarika, nadovezao na navode pojedinih svetskih medija o tome da je narednan meč Orlova protiv Švajcarske proglašen utakmicom visokog rizika i rekao da naše službe rade sve što mogu, i da će se o bezbednosti postarati i naši ruski prijatelji.

Pozvao je sve Srbe širom sveta da svim srcem navijaju za fudalsku reprezentaciju Srbije koja će, sutra protiv Švajcarske, sigurno ostaviti srce na terenu.

- Nije važno hoće li pobediti ili izgubiti, važno je da se bore za svoju zemlju i ostave srce na terenu - naglasio je Vučić i dodao da je pozvao reprezentativce i poželeo im puno uspeha, te da je uveren da će pobediti.

Istakao je da je uveren da će dati sve od sebe na terenu da pobede, jer zna koliko vole svoju zemlju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ratko

    21. jun 2018 | 10:27

    Niko nije fasciniran njihovim idejama,jer oni misle da su bogovi i mogu sta hoce da urade,ali su se prevarili jer mi stojimo ispred njih i njihovih ideja!

  • Toma

    21. jun 2018 | 11:17

    Kada ispune ono što su rekli i sve iz Briselskog sporazuma, možemo da sednemo i nastavimo razgovore.

  • Milos

    21. jun 2018 | 10:12

    Treba biti jak u ovim momentima, albancima se žuri.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA