Kompromis i dijalog da, poniženje ne: Vučić sa visokim zvaničnikom Ujedinjenog Kraljevstva o situaciji u regionu (FOTO)

Predsednik Vučić je zahvalio Vladi Ujedinjenog Kraljevstva na posvećenosti Berlinskom procesu, čiji se Samit održava sledećeg meseca u Londonu

  • 40

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas političkog direktora Ministarstva spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Ričarda Mura, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu.

Kosovska strana nagađa rok za postizanje sporazuma Beograda i Prištine: Imamo do osam meseci

Predsednik Vučić je izrazio interes Srbije za jačanje političkog dijaloga sa Ujedinjenim Kraljevstvom, kao i za razvoj ekonomske saradnje i povećanje broja i obima njihovih investicija. On je takođe zahvalio na podršci evrointegracijama Srbije.

Predsednik Vučić je zahvalio Vladi Ujedinjenog Kraljevstva na posvećenosti Berlinskom procesu, čiji se Samit održava sledećeg meseca u Londonu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić-Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je rekao da su teme bezbednosti, koje će uz infrastrukturno i digitalno povezivanje regiona biti prioritet londonskog Samita, od velikog značaja za mir i stabilnost u regionu Zapadnog Balkana.

Politički direktor Mur je naglasio da je organizacija Samita izraz želje Ujedinjenog Kraljevstva da, uprkos izlasku iz Evropske unije, pokaže posvećenost regionu Zapadnog Balkana i njegovoj evropskoj budućnosti.

Dvojica sagovornika su razmotrila situaciju u regionu.

Politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Ričard Mur-Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Politički direktor Forin Ofisa je iskazao podršku dijalogu Beograda i Prištine, a srpski predsednik ponovio tim povodom da je Srbija otvorena za kompromis, ali da ne pristaje na poniženja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rada

    27. jun 2018 | 08:37

    Srbija je zahvalna Velikoj Britaniji na posvećenosti Berlinskom procesu, čiji se Samit održava sledećeg meseca u Londonu.

  • Suzana

    27. jun 2018 | 08:48

    Dokazali smo koliko vredimoi nema prostora da nas bilo ko ponižava.Mnogo uspeha u daljim pregovorima!

  • Mare

    26. jun 2018 | 18:07

    Srbija je postala ugledna zemlja , i saradnja sa drugim zemljama je od velikog znacaja za nasu drzavu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA