≫ 

Ljajićeva partija primljena u Socijalističku internacionalu

Socijaldemokratska partija Srbije primljena je u SI samo 18 meseci nakon aplikacije

  • 0
Rasim Ljajić Foto: Marko Jovanović

Socijaldemokratska partija Srbije, čiji je lider Rasim Ljajić, primljena je danas u Socijalističku internacionalu (SI) u svojstvu člana posmatrača, nakon što su tu odluku doneli Savet i Etički komitet SI, na redovnom godišnjem zasedanju u Ženevi.

Rasim Ljajić traži rešenje za "slučaj Omerović": Svesni smo političke štete, tražimo izlaz iz ove situacije

Generalni sekretar Socijalističke internacionale Luis Ajala rekao je da je Socijaldemokratska partija Srbije primljena u SI samo 18 meseci nakon aplikacije, što je potvrda jasnog ideološkog opredeljenja i svega onoga što je SDP Srbije učinila na polju jačanja demokratije, društvene solidarnosti, socijalnog dijaloga i poštovanja ljudskih prava.

Socijaldemokratska partija Srbije posebnu zahvalnost duguje predsedniku Sociojalističke internacionale Jorgusu Papandreuu, inače nekadašnjem premijeru Grčke, koji je od momenta apliciranja pružio veliku podršku našoj partiji na putu ka članstvu u najvećoj svetskoj organizaciji partija leve orijentacije.

U saopštenju SDP podseća se da je Socijalistička internacionala najveća svetska organizacija radničkih, socijalističkih, socijademokratskih i drugih partija građanske levice, koja okuplja 97 stalnih članica iz 83 zemlje, kao i 29 stranaka koje imaju status člana posmatrača.

Ljajić o rešenju za Kosovo, uticaju Turske i ekonomiji regiona:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA