Za nas je otvaranje poglavlja pozitivna poruka! Joksimović najavila dalji napredak u evrointegracijama tokom AT predsedavanja

Ona je ocenila da uvek može više i brže u procesu evropskih integracija, ali brojne okolnosti koje ne zavise od država kandidata utiču na dinamiku procesa proširenja

  • 4

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je da je u interesu Srbije da bude deo jake i stabilne Evropske unije (EU).

4 godine nam je trebalo za 14 poglavlja! Izračunali smo kada bismo ovim tempom postali deo EU

Ona je u intervjuu za današnje izdanje Politike rekla da otvaranje novih poglavlja uvek pokazuje da postoji kontinuirani napredak u pregovorima o članstvu u EU.

- Imajući u vidu sveukupnu atmosferu unutra EU, koja je vrlo napeta, i u nekim segmentima polarizovana, kao i skepticizam pojedinih država članica prema proširenju, za nas je otvaranje poglavlja pozitivna poruka - navela je ministarka.

Ona je ocenila da uvek može više i brže u procesu evropskih integracija, ali brojne okolnosti koje ne zavise od država kandidata utiču na dinamiku procesa proširenja.

- Verujem da je realna mogućnost da tokom austrijskog predsedavanja (u drugoj polovini godine) otvorimo ostala poglavlja za koja smo tehnički spremni: 9 finansijske usluge, 17 ekonomska i monetarna unija, i 18 statistika, a intenzivno radimo na pripremi novih pregovaračkih pozicija - dodala je Joksimovićeva.

Ona je još rekla da Srbija pomaže svima u nevolji, ali da neće biti sabirni centar za migrante. Prema njenim rečima, Srbija će proporcionalno svojim mogućnostima pomoći sprovođenje zajedničkog evropskog rešenja o migrantima.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    1. jul 2018 | 21:15

    Ta poglavlja su sredstva pritisaka i teritorijalnog komadanja Srbije Samo teritorijalnu celovitu Srbija ZELIM

  • AG CH

    1. jul 2018 | 14:02

    Tempo pregovora je dobar samo da ne probijemo rekord Turske,mi smo vredniji valjda nećemo.

  • 13ratnik

    1. jul 2018 | 22:22

    A zasto ne raspisete referendum o ulasku u EU,ako su Britanci to uradili,zasto ne bismo mi???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA