Samo onaj ko radi protiv interesa Srbije može da bude protiv izgradnje brzih pruga: Mihajlović odbrusila Jeremiću i Đilasu

- Taj projekat je Srbiju uveo na mapu najvećeg globalnog projekta "Jedan pojas, jedan put"-navodi se u saopštenju ministarke Mihajlović

  • 13

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović rekla je danas da su se neznalice i eksperti za krađu državne kase Vuk Jeremić i Dragan Ðilas, osim što su protiv svakog razvoja Srbije, svojom štetočinskom politikom sada pokazali i kao najveći protivnici saradnje Srbije i Kine.

Moji prethodnici su "overili" nezavisnost, zato danas nemamo ništa: Vučić o ishodu rešavanja pitanja Kosova

- Samo velika neznalica ili onaj ko otvoreno radi protiv interesa Srbije može da bude protiv gradnje brze pruge od Beograda do Budimpešte, projekta koji je Srbiju uveo na mapu najvećeg globalnog projekta "Jedan pojas, jedan put" - navodi se u saopštenju.

Prema rečima ministarke Mihajlović, ekonomsko i političko partnerstvo Srbije i Kine je neraskidivo.

- To je pokazano i na nedavnom Samitu Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope u Sofiji, kao i pozivom kineskog predsednika Si Ðinpiga predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da bude gost kineskog Davosa u septembru - rekla je Mihajlović povodom tvrdnji Jeremića i Ðilasa u vezi sa zajedničkim infrastrukturnim projektima Srbije i Kine.

Vuk Jeremić i Dragan Đilas-Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Koliko je neznanje Ðilasa i Jeremića, kako ona kaže, najbolje pokazuju njihove tvrdnje da na projektima koje radimo sa kineskim partnerima nema naših radnika i firmi.

- U svakom ugovoru sa kineskim kompanija postoji obaveza da za najmanje 49 odsto radova i materijala budu angažovana naša preduzeća i naši radnici. I ovo pokazuje da Jeremić i Ðilas ne vole ni ovi zemlju ni njene građane i radnike - zaključila je Mihajlović, saopšteno je iz njenog kabineta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusanka

    8. jul 2018 | 17:40

    Ko je ikada video ugovore ,koje ste vi sklopili ?Dobro je imati ,brze vozove ,muzičke fontane (koliko država ima muzičke fontane -bogate zemlje )ali je dobro imati i opremljene i pristojne bolnice .Neka gospodja ode u Cupriju i nek vidi aluminijumske tanjire i iscepanu ćebad i zimi bolesnici ,bez grejanja .Ali zato imamo muzičku fontanu ,savremeno i moderno opremljen zatvor (bolje od hotela )i sada brze vozove .A ljudi neka leže u bolnicama (a to su mahom u unutrašnjosti )bez uslova i neka umiru u hladnoći .Tu u tim bolnicama neće ,nikada da lezi nijedan političar .Oni se lece u inostranstvu .Pa onda ko će da putuje tim vozovima ?!Moda penzioneri ,koji kupuje po 100-200 gr mesa ili nezaposljena omladina !

  • Umpah Pah

    8. jul 2018 | 18:10

    Sram vas bilo, ne mogu da upišem dete u vrtić 2godine na Voždovcu jer u 3 vrtica koji smo naveli niste primili nijedno dete od 2013 godine. Kako vas nije sramota, kakve pruge , prvo sredite da deca mogu da idu u vrtic.

  • Messi

    8. jul 2018 | 17:21

    Al si se ubucilaaaaaa... Kolko plata primas zivo me interesuje?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA