Otkriveno o čemu će se razgovarati u nastavku dijaloga Beograda i Prištine

- Smatramo da postojeći sporazumi moraju da se sprovedu, do tada ne nameravamo da otvaramo nove teme - rekao je šef kosovske delegacije u tehničkom dijalogu Prištine i Beograda Avni Arifi

  • 12

Šef kosovske delegacije u tehničkom dijalogu Prištine i Beograda Avni Arifi izjavio je da teme kao što su naplata ratne odštete, nestali i podela imovine bivše Jugoslavije neće biti razmatrane u briselskom dijalogu dok se prethodno dogovoreni sporazumi ne primene u potpunosti, prenosi RTK na srpskom jeziku.

Ovo više nije 1999. godina, Priština nikako da shvati: Zamenik direktora Kancelarije za KiM progovorio o poziciji Srbije

- Smatramo da postojeći sporazumi moraju da se sprovedu, do tada ne nameravamo da otvaramo nove teme. Moramo da zaključimo ovaj proces koji sam preuzeo, a potom bi politički faktori na Kosovu, parlamentarne partije i vlada trebalo da razmisle i razjasne koji će to novi procesi biti nakon što sprovedemo dogovoreno - rekao je Arifi, navodi se u Unmikovom pregledu štampe.

On je dodao da su pitanja naplate ratne odštete, nestali i podela imovine bivše Jugoslavije od interesa za Prištinu i da o njima treba da se razgovara sa srpskom stranom ali, kako tvrdi, u budućem procesu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    23. jul 2018 | 07:33

    Mnogo toga ce biti tema razgovora, diskusija i polemika, ali da li ijednu temu biramo sami?!

  • Toma

    23. jul 2018 | 07:25

    Ne treba čekati, treba što pre naći sporazum i rešenje da bih mogli dalje da idemo.

  • Sanja

    23. jul 2018 | 07:24

    Svako svoje obaveze da ispuni, da se ne odugovlači u nedogled sporazum i kompromis.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA