≫ 

Nema Suljo za tebe fotelje, džaba ti sve: Vučić odbrusio Ugljaninu (FOTO) (VIDEO)

I nema fotelja ni za koga, ima samo mesto za one koji su spremni da rade - odgovorio je predsednik Srbije

  • 36

Nema Suljo za tebe fotelje, našalio se predsednik Aleksandar Vučić komentarišući, na pitanje novinara, izjavu Sulejmana Ugljanina da Bošnjacima Vučić nije predsednik.

Posle 28 godina nazire se kraj: Započeti radovi na levoj traci obilaznice oko Beograda (FOTO)

- Nema Suljo za tebe fotelje, džaba ti sve - rekao je Vučić i dodao:

- Ja sam predsednik i Srbima i Bošnjacima i Mađarima i više sam uradio, zajedno sa svojim timom, i obdaništa i puteva i stadiona, nego što je on mogao i da obiđe.

Ni kampanja Šolaka i Ðilasa 300 dana u godini, primetio je, neće pomoći.

I nema fotelja ni za koga, ima samo mesto za one koji su spremni da rade - zaključio je.

KAKO SU SE ENGLEZI "PRAVILI" ENGLEZI DO 2008. GODINE

Vučić je istakao da Engleska nije protiv rešenja za KiM, već da žele da Srbija prizna nezavisnost Kosova i Metohije u punom kapacitetu, što, kako je naglasio nije nikakvo kompromisno rešenje.

On je, posle obilaska radova na obilaznici oko Beograda, rekao da ne misli da su Englezi protiv rešenja za KiM.

- Oni, iako ne bi to definisali na takav način, žele da Srbija prizna nezavisnost KiM. Iz njihovog ugla to je za njih rešenje i to da Srbija ne dobije ništa. To za nas nije kompromisno rešenje, a Srbija je za kompromis - kazao je Vučić.

Rekao je da nije siguran da oni nisu jedini koji tako nešto traže, ali nedvomisleno govore što je njihova pozicija od 2008.

- To je bio njihov stav i od ranije, ali su se pravili Englezi do 2008, kada su konačno priznali svoj stav. Oni se nadaju da Srbija prizna Kosovo u punom kapacitetu. Ne moram da govorim koliko je to realno - objasnio je on.

JEDINI CILJ PRIŠTINE - ZAUZIMANJE SEVERA KiM

Predsednik Srbije konstatovao je danas da je jedini cilj Prištine da zauzme sever Kosova, da ih formiranje ZSO ne zanima, te da rok za ZSO ističe 4. avgusta, ali da je jasno, kao što je to rekao i ranije, da od toga neće biti ništa.

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanja novinara u Ostružnici.

Na pitanje šta se dešava sa formiranjem ZSO, s obzirom na to da je i EU rekla da se to mora uraditi, odgovorio je - "Ništa".

- Ništa kao i obično. Rok ističe 4. avgusta. Sećate se šta sam vam rekao, da od toga neće biti ništa - dodao je predsednik Srbije.

- Oni imaju samo jedan cilj, a to je kako da zauzmu sever Kosova - rekao je Vučić.

Vučić se obraćanja medijima posle početka radova na obilaznici oko Beograda - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

NAJLAKŠE JE KRITIKOVATI SVAKI PREDLOG REŠENJA ZA KOSOVO

Najlakše je kritikovati svaki predlog resenja za KiM, kaže Vučić i dodaje da u Srbiji niko nije ni za kakvo rešenje.

- U Srbiji niko nikada nije ni za kakvo rešenje. Svi znaju da su protiv svega, ali niko ne zna zasto je to. Kada ih pitate koje je to resenje - ne znaju i nemaju sta da kažu - rekao je Vučić u izjavi novinarima u Beogradu.

Dodaje da on zna sta traži, šta bi mogao da ponudi narodu, ali da sve to tesko ide, da nije siguran i nije optimista da će uspeti, jer o tome mora da se postigne dogovor sa drugom stranom i svim međunarodnim faktorima - SAD, EU, Rusija, Kina.

- Najlakše je govoriti protiv i kritikovati sve - primetio je Vucić.

On je, u tom kontekstu, zapitao opoziciju da li će da pozove sve građane Srbije da glasaju za SNS kao sto su rekli kada je kao premijer obećao da će plate u Srbiji za nekoliko godina biti 500 evra.

- Kada sam postao premijer i govorio o prosecnoj platio od 500 evra u Srbiji, oni su rekli kada se to desi da će pozvati sve ljude u Srbiji da glasaju za SNS - dodao je predsednik.

Kako kaže, ponosan je na činjenicu što će u vreme njegovog mandata biti izgrađeno vise autoputeva nego za vreme Josipa Broza Tita i njegovih naslednika.

Vučić se obraćanja medijima posle početka radova na obilaznici oko Beograda - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

NE POKLANJAMO, VEĆ PRODAJEMO ORUŽJE

Srbija ne poklanja, već prodaje oružje, rekao je Vučić i istakao da je ponosan na rezultate naše namenske industrije.

Vučić je, nakon obilaska radova na obilaznici oko Beograda, rekao da Srbija ima državnu firmu, Jugoimport SDPR, koja treba profitabilno da radi i koja prodaje oružje.

- Naš posao je da zarađujemo što je moguće više. Oborili smo rekorde prošle godine i verujem da ćemo ove prodati još više oružja - naglasio je on na molbu novinara da prokomentariše izjavu kosovskog ministra Bedžeta Pacolija da Srbija poklanja oružje u "zamenu" za povlačenja priznanja Kosova.

Vučić je naglasio da Srbija nema čega da se stidi kad je reč o prodaji oružja.

- Mi ne poklanjamo oružje. Mi prodajemo i ja se time hvalim. Posebno ću da držim otvorene sednice za narod i iznosim rezultate. Mi i puteve finansiramo iz toga što zarađujemo - rekao je on dodajući da prodajemo i zarađujemo.

Istakao je da ne zna šta je smisao pomenutih optužbi sa Kosova.

- To što hoće da kažu da nemaju oružje, da treba neko da ih štiti ili im smeta što sve manje zemalja priznaje nezavisnost, ili im treba veća podrška Sulejmana Ugljanina, koji je pronašao 147 država koje su priznale Kosovo. Gde nađe tih 147, a ne zna da nađe ni 47 - objasnio je Vučić.

Rekao je da nije razumeo ništa iz optužbe, najavivši da će Srbija da prodaje još više, gde god je to dozvoljeno.

- Kažu „videli smo srpsku pušku tu i tamo“, a ja sam video američke puške svuda. Oni prodaju gde god sve stignu. Mi prodajemo u skladu sa međunarodnim pravom i nastavićemo time da zarađujemo novac - zaključio je Vučić.

Najavio je da će, tokom posete Kini, sa kineskim kolegom Sji Ðipingom razgovarati o vojno-tehničkoj saradnji, te ukazao da je sada u toj zemlji ministar odbrane Aleksandar Vulin kako bi napravio dobar uvod za njegovu posetu.

ŽELIMO DOBRE ODNOSE I BOLJI POLOŽAJ SRBA U CRNOJ GORI

Vučić je izjavio i da Srbija želi dobre odnose sa Crnom Gorom i bolji položaj srpskog naroda u Crnoj Gori.

Upitan da li je saglasan sa ocenom patrijaraha Irineja o stanju i položaju srpskog naroda i crkve u Crnoj Gori, predsednik je rekao da ne može da komentariše ono što izgovara patrijarh, ali da pozicija srpskog naroda svakako nije idealna.

- Nadam se da ćemo uskoro imati prilike da o tome razgovaramo i sa legitimnim predstavnicima Srba u Crnoj Gori i da ćemo imati priliku da o svim bilateralnim stavrima razgovaramo sa legitimnim i legalnim predstavnicima Crne Gore - rekao je Vučić.

Ponovio je da Srbija želi dobre odnose sa Crnom Gorom.

- Da li smo uvek zbog svega srećni - nismo i o tome govorimo, a pretpostavljam da nisu ni ovi uvek sreći sa onim što mi izgovaramo i činimo. A, da li je pozicija srpskog naroda idelana - ko god bi to rekao, a da pripada našem rodu, čini mi se da ne bi govorio istinu - rekao je Vučić.

U SRBIJI NEĆE BITI NIKAKVE PRELAZNE VLADE

Predsednik Srbijekaže da u Srbiji neće biti nikakve prelazne vlade, kao što to zamišlja Savez za Srbiju, jer se vlade formiraju samo na osnovu poverenja građana i pobede na izborima.

- Nema nigde da prelaziš dok ne pobediš na izborima. Nema prelazne vlade, to kod mene ne funkcioniše. Moras da dobiješ poverenje naroda. To što ćes na ulici da vičeš, viči koliko hoćeš - rekao je Vučić u izjavi novinarima u Beogradu.

On je dodao da su takve prevare smislile strane službe, ali da će opozicija prvo morati da pobedi na izboirima.

Kako kaže, opoziciju "čeka na izborima u Majdanpeku", ali mu se čini da će da pobegnu sa megdana, jer se plaše da bi zajedno doživeli katastrofu.

DO KRAJA GODINE PLATA BLIZU 500 EVRA

Predsednik Srbije izjavio je da je prosečna plata u maju 426 evra, a da će uz povećanje, u novembru, ona ići na blizu 500 evra, kao što je ranije i najavio.

Vučić je to rekao u Ostružnici i naveo da ćemo imati veće prosečne zarade od skoro svih u regionu, od Makedonije, Albanije, Bugarske, Bosne i Hercegovine...a da, za razliku od Crne Gore, koja ima nešto veći prosek plate, ali i nezaposlenost iznad 20 odsto, Srbija ima 12 dosto nezaposlenih.

Kako je rekao, po visini prosečne plate približavamo se svim drugim zemljama.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • %+%

    24. jul 2018 | 12:08

    Njega ce još malo i iz kuce da izbace, jer im ovakvim izjavama samo stvara probleme.

  • Sanja

    24. jul 2018 | 14:45

    Predsednik je dobro porucio gospodinu Ugljaninu.

  • Dragana

    24. jul 2018 | 12:23

    Srbija je demokratska zemlja, svako ima pravo izbora, Ugljanin je izabrao Pacolija i pogresio, debelo pogresio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA