Jeremić tvrdi da Vučić menja Kosovo za dozvolu za krađu na izborima, iz SNS-a odgovaraju: Vuka u Prištini tretiraju kao heroja kosovske nezavisnosti

- Vuk Jeremić bi, pre svega, trebalo da obavesti građane Srbije da li je zadovoljljan zatvorskim uslovima za svoje saradnike i pajtaše Patrika Hoa i Šeika Tidijan Gardia? - navodi se u saopštenju SNS

  • 27

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić optužio je danas predsednika Aleksandra Vučića da namerava da da Kosovu stolicu u UN, da bi mu Zapad zauzvrat dozvolio da pokrade naredne izbore.

Vučić se polovinom septembra obraća naciji po pitanju rešenja za Kosovo: Tražim kompromis da nam deca ne bi ispaštala

Jeremić je, prema saopštenju, kazao za TV Naša da je sa srpske strane jedino Vučiću stalo da Kosovo uđe u Ujedinjene nacije, jer, dodaje, predsednik Srbije smatra da kosovsko članstvo u UN menja za još četiri godine vlasti.

Narodna stranka će, kaže, učiniti sve da se spreči veleizdaja po pitanju Kosova, jer ako se to desi, Vučić će nastaviti da trguje nacionalnim interesima, jednim po jednim.

Zauzvrat će, kazao je Jeremić, tražiti od međunarodne zajednice da unedogled toleriše njegovu vlast, odnosno, kako navodi lider Narodne stranke, diktaturu.

Foto: Marko Jovanovic

Dodao je da je "ne Kosovu u UN" jedna od najvažnijih tačaka na kojima se formira Savez za Srbiju.

Ovim povodom odreagovali su potpredsednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov i Marko Đurić.

Oni u saopštenju SNS-a kažu da "nema ničeg smešnijeg i grotesknijeg od Vuka Jeremića, koji kao pobesneli kolibri skakuće okolo, misleći, valjda, da ga se neko plaši", te da mu "kao i njegovom šefu Borisu Tadiću, preporučuju da otpočne dijalog sa sopstvenom savešću i priseti se kakvu je ulogu imao u izmeštanju dijaloga o Kosovu i Metohiji iz UN na teren EU, dovođenju Euleksa, katastrofalnim sporazumima sa Prištinom koje je prihvatio, a pre svega katastrofi Srbije pred Međunarodnim sudom pravde".

- Kažu da velike pare, a u Jeremićevom slučaju su to milioni evra, umeju da utiču na psihu čoveka, ali trebalo bi, uprkos tim promenama da zna da Vučića od susreta sa njim jedino može da uplaši da ne ostane bez novčanika, jer lopuže koriste svaku priliku da nešto ukradu, bilo da su u studiju, ili u gradskom prevozu.

Vuk Jeremić bi, pre svega, trebalo da obavesti građane Srbije da li je zadovoljljan zatvorskim uslovima za svoje saradnike i pajtaše Patrika Hoa i Šeika Tidijan Gardia? Da li bi on sam, nakon luksuznih hotela, kavijara i šampanjca bio u stanju da se navikne na prostor ograničen rešetkama i zatvorsku hranu? Bilo bi dobro da kaže i za šta je dobio 200.000 evra od katarske ambasade u Berlinu? - saopštio je Jovanov.

On je naglasio da su odgovori koje javnost od Jeremića očekuje, a da bi bio smešan i groteskan, ne mora da se ponaša kao pobesneli kolibri. Dovoljno je samo da se ponaša kao i inače. I to je, samo po sebi, urnebesno, navodi se u saopštenju.

Oglasio se i Marko Đurić, za koga je neobjašnjivo to što Vuk Jeremić tako gorljivo želi da bude pred kamerama javno opomenut zbog svih zala koje je počinio Srbiji, i šta je to u njemu što ga tera da se još više zakopa u blato laži i samoobmana.

- Pre nego što se usudi da govori o nečijem patološkom kukavičluku, Jeremić bi trebalo pre svega sebi, a potom i građanima, da objasni sopstvenu psihopatološku, sociopatsku potrebu da negira sopstvenu krivicu za niz katastrofalnih spoljnopolitičkih gafova Srbije u vreme dok su on i njegov režim bili na vlasti - naznačio je Đurić i doao da bi Jeremić trebalo da se zapita i zašto ga danas u prištinskim medijima tretiraju kao heroja kosovske nezavisnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    27. jul 2018 | 13:37

    Ono kad hoce da digne galamu politicar cija stranka je jedva presla cenzus.

  • Nenad

    27. jul 2018 | 13:36

    Daj Jeremicu, ne glupiraj se. Na svim izborima ste posteno izgubili i svi su bili regularni.

  • Dejan

    27. jul 2018 | 12:45

    Kakav lažan patriotizam od Jeremića pa to nije normalno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA