Srpska lista traži povećanje prisustva policije u opštinama na jugu Kosova: Povratnici na meti, kradu im stoku i mašine

Igor Simić smatra da se mora povećati broj srpskih pripadnika KPS u srpskim povratničkim mestima

  • 1

Predsednik odbora za prava, interese zajednica i povratak Igor Simić pozvao je na današnjoj sednici tog tela kosovskog ministra unutrašnjih poslova da pojača prisustvo policije u opštinama na jugu Kosova i Metohije gde su, kaže, učestale krađe stoke i poljoprivrednih mašina kao i napadi na Srbe, pre svega povratnike.

Za Albance rat sa Srbijom neizbežan ako ne dobiju ono što žele: Iz Beograda poručuju - Nema rešenja kosovskog problema dok se preti

Simić smatra i da se mora povećati broj srpskih pripadnika KPS u srpskim povratničkim mestima, te da je neophodno da KPS prestane da diskriminiše Srbe na KiM koji koriste srpske pasoše.

Ministar je poručio da će učiniti sve što je u njegovoj moći, ali je rekao i da krađe često nisu etnički motivisane, te da se dešavaju svuda, a kad je reč o pasošima obećao je da će proveriti o čemu se radi.

Simić je, međutim, uzvratio da je činjenica da su krađe etnički motivisane, jer se, kako je naveo, u mešovitim sredinama poput Novog Brda dešavaju isključivo Srbima.

Igor Simić pozvao je kosovskog ministra unutrašnjih poslova da pojača prisustvo policije u opštinama na jugu Kosova-Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Poslanik Zoran Mojsilović pitao je dokle se stiglo sa istragom o brutalnom hapšenju direktora Kancelarije za KiM Marka Ðurića i prebijanju legitimnih srpskih građana 26. marta ove godine, a ministar odgovorio da istragu vodi policijski inspektorat Kosova i da policijske snage postupaju po naređenju, ali i da će se svako prekoračenje ovlašćenja koje se dokaže sankcionisati.

VIDEO: Kosovo u 21. veku - Albanci KAMENOVALI Srbe koji slave slavu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoro i prijatelji

    27. jul 2018 | 22:24

    Dokle bre vise samo ubistva kradja i otimacina.Kao nagrada jos da im se pokloni nasa sveta zemlja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA