Ovakva politika Hrvatske je ohrabrila Albance da prete kako će danas oteti Gazivode: Palma oštro reagovao na odlikovanje Gotovine i Markača

- Na današnji dan kada Srbija tuguje, Hrvati slave Oluju tokom koje su ubijali nemoćne, stare, žene, decu, koji su u kolonama bežali od ustaša u Srbiju - izjavio je Dragan Marković Palma

  • 18

Posle odluke predsednice Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, da ordenom nagradi najveći ratni zločin i genocid posle Drugog svetskog rata, "Oluju", koju su predvodili Gotovina i Markač, oglasio se predsednik Jedinstvene Srbije, Dragan Marković Palma koji je najoštrije osudio ovaj čin.

Oluja je nastavak politike istrebljenja Srba: Autorski tekst predsednika Vučića povodom godišnjice pogroma

- Na današnji dan kada Srbija tuguje, Hrvati slave Oluju tokom koje su ubijali nemoćne, stare, žene, decu, koji su u kolonama bežali od ustaša u Srbiju. Evropa ćuti, a neke zemlje van Evrope, koji su bili glavni organizatori bombardovanja Srbije, ne reaguju. Takva politika je ohrabrila Albance na Kosovu i Metohiji da, uz prećutnu podršku svojih mentora, prete da će danas oteti Hidroelektranu Gazivode. Bombardovana Srbija bori se za istinu i pravdu, ali na  žalost, kada je u pitanju međunarodno pravo, a tiče se Srbije, primenjuje se sila - izjavio je Palma.

Na današnji dan kada Srbija tuguje, Hrvati slave Oluju tokom koje su ubijali nemoćne, stare, žene, decu, koji su u kolonama bežali od ustaša u Srbiju-Foto: Profimedia

Predsednik Jedinstvene Srbije smatra da je nekadašnjim generalima mesto u zatvoru, umesto na proslavi zločinačke akcije.

- Gotovini i Markaču mesto je u zatvoru, a ne na svečanosti proslave Oluje, gde će biti odlikovani za počinjeni ratni zločin. Haški tribunal treba da se stidi, jer je sudio samo Srbima,a  ne po pravu i pravdi. Kolinda Grabar Kitarović je Tuđmanov naslednik u rukavicama - istakao je Marković.

VIDEO: Hrvatska se sprema za proslavu zločinačke akcije "Oluja"

VIDEO: Liturgijom je počelo obeležavanje Dana sećanja u Bačkoj Palanci

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srbin iz srbije

    4. avgust 2018 | 12:03

    Sila se silom suzbija a ona se upravo budi na istoku.

  • Tica

    4. avgust 2018 | 16:53

    Koliko poznam geografiju Gazivode su na Kosovu. Od koga ih trebaju otimati?

  • Cika Velja

    4. avgust 2018 | 10:53

    Haska presuda Praljku i ostalima je jasna! Dokazano im je i osudjeni su zbog udruzenog zlocinackog poduhvata i agresije hrvatske vojske na BiH,na celu sa Franjom Tudjmanom!!! Ako ova presuda,bez obzira na Oluju,eliminise ova dva odlikovana generala iz tih akcija,onda nista,ali svak ziv zna za njihovo aktivno ucesce u svim operacijama hrvatske vojske,pa bi tako trebali i bosnjaci da reaguju na ordenje ljudima iz zlocinackog poduhvata!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA